Fyra fantastiska filmdagar

Efter två dryga pandemiår kunde fysiska filmdagar äntligen genomföras i Sundsvalls Folkets Hus 18–21 augusti. Totalt 37 filmer från 14 länder stod till buds för 200 deltagare från hela landet.

På invigningen medverkade regissören Ruben Östlund på länk med sin guldpalmsvinnare Triangle of Sadness och la därmed ribban för hela evenemanget. Ytterligare ett antal regissörer var på plats under dagarna och samtalade om sina filmer. Parallellt genomfördes ett antal seminarier som handlade om olika biografnära frågor vilket uppskattades av deltagarna.

Årets Bio 2022

På invigningskvällen förärades också Älmhults Folkets Hus med utmärkelsen Årets Bio för sina insatser för att utveckla sin biograf till en modern och välbesökt mötesplats. Något som också uppmärksammades i media, bland annat med fina inslag på SVT Nyheter och Sveriges Radio.

deltagarns tio-i-topp-lista

Det var många lyckliga och lite utmattade deltagare som vände hemåt på söndagseftermiddagen uppfyllda av alla intryck och fast beslutna att återvända nästa år. Hur de tyckte om filmerna som visades kan man läsa här