Folkparksommar med Vanna Rosenberg, svindlande cirkuskonster, Eva Funck och Hönapöna

Folkets Hus och Parker presenterar stolt årets sommarturnéer, i utbudet finns något för alla.

Vanna Rosenberg kommer till folkparkerna med Köp hjärtan, pjäsen om Ulla Billquists gripande livsöde som har spelats för utsålda hus på Kulturhuset Stadsteatern och hyllats av kritiker, Eva Funck och Hönapöna ger sig ut på äventyr och så blir det baktakt med Kapten Röd, rockigt ös med The Boppers och arior från klassiska operor med Jenny Lindstipendiaten Ylva Stenberg.

– Att spela Köp hjärtan om Ulla Billquist i folkparkerna blir en resa med magiska förtecken, som en slags tidsvirvel där vi bringar dåtidens största folkparksstjärna tillbaka till grönskan, folket och festen. Vi tar publiken i handen och försöker förstå varför Ullas liv blev som det blev, samtidigt som publiken får lyssna till pärlor ur Ulla Billquists låtskatt, säger Vanna Rosenberg. 

I år genomför Folkets Hus och Parker en extra satsning på nycirkus, en scenkonstform som passar alla då den är ordlös. Förra sommarens publiksuccé Kalas i parken med Clowner utan Gränser kommer till folkparkerna igen och i Cirkus Cirkörs show Heja dej! får barnpubliken hänga med till en värld där allt är möjligt och ta del av fascinerande cirkuskonster. Även i år ger sig Cirkus Cirkörs pedagoger ut på workshops i nycirkus och cirkusinspirerad parkour.

 Folkparksommaren innehåller som traditionen bjuder också barnteater – Ung Utan Pungs lekfulla pjäs Ludde och hans lillasyster, Ulf Löfgrens älskade barnboksfavorit, handlar om att ta ansvar, komma överens och om glädjen att leka tillsammans. Eva Funck och Hönapöna dyker upp i folkparkerna med Det stora Äventyret, en interaktiv föreställning om känslor som ibland kan vara läskiga och svåra att veta hur man ska hantera. Och så Big Winds humoristiska version av Snövit med Sköna Sjuan, styvmorsan och flera helt nya karaktärer.

‑ Folkparkerna är viktiga kulturinstitutioner, utan dem skulle kulturutbudet på sommaren vara mycket mindre och på många platser skulle det inte finnas alls. Det är ett starkt och brett kulturutbud vi presenterar i år som riktar sig till alla. Kulturens kraft är mäktig och gör att vi förstår varandra, säger Calle Nathanson, vd Folkets Hus Parker. 

Läs mer om sommarens alla föreställningar