Fedora är den 150:e operaföreställningen som livesänds från The Met till biografer

Fedora hade Met-premiär på nyårsafton och hyllades av recensenterna och publiken. 14 januari livesänder Folkets Hus och Parker operan till biografer i Sverige. Fedora är den 150:e operaföreställningen som livesänds från Met sedan starten 2006.

Umberto Giordanos opera Fedora sätts nu upp på Met för första gången på 25 år. I titelrollen som Fedora ser vi den bulgariska sopranen Sonya Yoncheva.

Marco Armiliato, en publikfavorit som har dirigerat mer än 450 föreställningar på Met, leder David McVicars nyproduktion. Fedora har en statisk scen som smidigt byter skepnad från ett palats i S:t Petersburg, till en exklusiv salong i Paris, till en pittoresk villa i Alperna.

Fedora är 1800-talsprinsessan som blir förälskad i sin fästmans mördare, Greve Loris Ipanov. Rosa Feola gör rollen som Grevinnan Olga, som Fedora anförtror sig till, och barytonen Lucas Meachem är diplomaten De Siriex.

Presscitat:
”Opera när den är som mest oemotståndlig!” – OBSERVER

”I Sonya Yoncheva har Met en Fedora på toppen av sin karriär” – FINANCIAL TIMES

”David McVicars snygga nyproduktion bjöd på massor av ögongodis och höll underhållningsnivån väldigt hög” – THE WALL STREET JOURNAL

Mets livesändningar når över 2200 biografer i 70 länder på sex kontinenter. Sedan starten 2006 har man sålt mer än 26 miljoner biljetter. Met-operan på bio distribueras exklusivt av Folkets Hus och Parker i Sverige.

Text: Svensk text (italiensk sång)
Beräknad längd: 2 tim 41 min (inkl en paus)

För ytterligare information, pressbilder och rörligt material:
Daniel Söderberg
Kommunikationsansvarig Live på bio
08-452 25 57
[email protected]