DET STORA SOPÄVENTYRET – EN MUSIKAL MED SKRÄPTEMA

Det stora sopäventyret är en svängig familjemusikal som handlar om skräp och hur det förstör vår miljö och djurlivet. Vännerna Pricksan, Labbe och Mulle ger sig ut på en äventyrlig camping i luftballong. De möts av allt annat än en vacker naturupplevelse när de havererar i Vithavet där sopbergen växer och djuren behöver hjälp. Turnépremiär i Heby Folkets Park 11 maj.

På bilden: Therese Frimansson, Karl Noremo ochMette Geiger Fischer. Foto: Gunilla Bergerham.

Som tur är har vännerna mycket mod och uppfinningsrikedom och de ger inte upp när de möter motgångar. De dansar, sjunger och allt slutar i en sorteringsfinal tillsammans med publiken. Föreställningen passar en 4-åring likväl en 9-åring.

– Det känns väldigt kul att nå ut till barn i Sveriges alla hörn och förhoppningsvis ge hopp om framtiden och inspirera med en spännande saga, riktigt bra musikalnummer och ett viktigt budskap, säger Mette Geiger Fischer, koreograf och initiativtagare till föreställningen.

I samband med föreställningen finns också möjlighet att besöka Skräplabbet. Skräplabbet är en satsning från Håll Sverige Rent som syftar till att lära barn och unga om nedskräpning. Skräplabbet är utställningen där barnen får upptäcka och utforska allt som handlar om nedskräpning, samt lära sig om vad man kan göra för att minska den.

– Det är fantastiskt att se barnen när de upptäcker skräpfakta i utställningen. På ett lekfullt sätt hoppas vi att vi etablerar goda vanor som kan vara en livstid, säger Johanna Ragnartz, vd Håll Sverige Rent.

Medverkande:Therese Frimansson, Mette Geiger Fischer och Karl Noremo.

Det stora sopäventyret presenteras av Folkets Hus och Parker i samarbete med Geiger Fischer Productions och Stiftelsen Håll Sverige Rent.

Mer information och turnéplan.