Den medborgardrivna mötesplatsen – Mötesplatsen 2.0

Sedan 2014 driver Folkets Hus och Parker ett arbete att skapa nya mötesplatser i förortsområden. Ofta beskrivs förorter ensidigt och negativt i media, men det är en alltför smal bild som inte är rättvis. I många socioekonomiskt utsatta områden finns det förstås ett stort engagemang hos boende för att skapa ett bra område. Och på många platser bildas nya mötesplatser för kultur, bildning och organisering som Folkets Hus i Vivalla.

På konferensen diskuteras bland annat:

Mobilisering i praktiken, hur skapas den verkligt medborgardrivna mötesplatsen? Hur kan lokalt engagemang och stadsplanering verka tillsammans för social hållbarhet?

Målgrupp: Folkets Hus och Parkers medlemmar samt andra som har ett engagemang i förortsfrågor; från det civila samhället, offentlig förvaltning och forskare inom social hållbarhet.

Medverkande: Martin Mestanza, Folkets Hus Vivalla, Ihsan Kellecioglu, Rädda Barnen, Nazem Tahvilzadeh, forskare på Kungliga Tekniska högskolan, René León Rosales, forskningsledare Mångkulturellt centrum. Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke inviger dagen. Moderator är Nadia Jebril, journalist och programledare på Sveriges Radio.

Program: Här kan du läsa mer konferensen.

Arrangör: Folkets Hus och Parker och Vivalla Folkets Hus

Datum och plats: 29 mars 2017, klockan 10-17. Vivalla kulturarena, Örebro

Kostnad: 500 kronor.
Betala in avgiften i samband med din anmälan på bankgiro 331-4184. Ange ditt namn och att betalningen gäller ”Mötesplats 2.0”. Sista betaldag är 20 mars 2017.

 

Har du frågor om konferensen kontakta, Jocke Kellokumpu,
08-452 25 51, jocke.kellokumpu@folketshusochparker.se

 


 

Anmäl dig här.