Tillsammans ger vi drömmar kraft! – Folkets Hus och Parkers nya vision

Vid Folkets Hus och Parkers extra föreningsstämma som just avslutats i Göteborg Folkets Hus beslutades om ett nytt visionsprogram för folkrörelsen Folkets Hus och Parker.

–  Folkets Hus och Parker tar drömmar på allvar. Alla ska ha möjlighet att förverkliga sina drömmar, både stora och små. För vår folkrörelse är det en självklarhet att driva på samhällsutvecklingen, tillgängliggöra kultur i hela landet och vara ett av flera starka band som knyter samman Sverige, säger Gunilla Carlsson, ordförande Folkets Hus och Parker.

Tillsammans ger vi drömmar kraft!

Alla har rätt till sina drömmar. Familjen som kommer till ett nytt land, sångerskan på operascenen, barnet som upptäcker böcker, paret som svävar ut i en dans, filmaren som lär sig redigera, pensionärsföreningen som organiserar en resa, hiphopgruppen som repar inför sin första spelning, aktivisten som verkar för solidaritet och rättvisa villkor. Vi kämpar tillsammans för rätten till glädje, liv och drömmar. För rätten att påverka och forma vår gemensamma framtid.  Vi skapar mötesplatser för kultur, bildning och organisering.

Folkets Hus och Parkers nya visionsprogram sträcker sig under perioden 2018-2022. Det nya visionsprogrammet är indelat i fyra områden: Idén, Verksamheten, Organisationen och Resurser. Det nya visionsprogrammet innehåller strategiska mål under respektive område som ska ligga till grund för Folkets Hus och Parkers verksamhet fram till 2022.

Här kan du läsa dokumentet.

För mer information om detta, kontakta Anna Engstrand, pressekreterare Folkets Hus och Parker, 08 452 25 13, anna.engstrand@folketshusochparker.se