Tre Streck

Tre streck

Tre streck  är en stand up-föreställning av och med komikern Melody Farshin där hon med sin unika pricksäkerhet och tajming tar oss igenom identitetskrisen som uppstår i mötet mellan moderland, fosterland och miljonprogram. Om stoltheten i stamtavlan från 164 och resan till att hitta innanförskapet i utanförskapet. Och där kanske frågan får ett svar: hur hittar man sin egen väg och sin superkraft när den inre rösten är ens värsta fiende?


Tre streck i pressen
”Hon är skicklig och rolig trots allvaret /…/Det är en intressant och viktig stand-up och jag hoppas den får stor publik även utanför Husby.” Kulturbloggen

”… Melody Farshin ger sig ut på balansbrädan med en säkerhet, tekniskt driv och ett flöde som andra kunde offra åtskilligt för. /…/ Min bänkgranne ligger ner och kippar efter luft /…/.” DN

” Melody lyckas med en klurig uppgift vilket är att nå ut till majoriteten via minoriteten. ” Sveriges röster


Melody Farshin
är stand up-komiker och författare. 2018 utkom hon med debutboken Mizeria där hon med ett inifrånperspektiv skildrar en sällan representerad vardag i ett miljonprogramsområde någonstans i Sverige. 2020 sattes Mizeria för första gången upp på scen, i egen dramatisering, specialskriven för Kulturhuset Stadsteatern. Melody har även under flera år varit konferencier under poesimästerskapet Ortens bästa poet som drevs av föreningen Förenade Förorter mellan 2015–2018. 

Den 14 september tilldelades Melody Farshin Nils Holgersson-plaketten 2023 för bästa barn- eller ungdomsbok av Svenska Biblioteksföreningen för boken ”100K”.
Läs mer om priset och Melody 

Föreställningen presenteras av Folkets Hus och Parker i samarbete med Kulturhuset Stadsteatern Husby.  

 

TURNÉPERIOD: 20 oktober – 30 november

Medverkande: Melody Farshin

MÅLGRUPP: Vuxna, tonåringar från årskurs 9  

Längd: 1,15 tim. Ingen paus 

 

Inga aktuella visningstillfällen

Skriv ut sidan