En scenbild från Figaros bröllop. Premiär 26 april 2025.
En scenbild från Figaros bröllop. Premiär 26 april 2025.

Figaros bröllop

Figaros bröllop är en av Mozarts mest älskade operor, fylld med kärlek och komik. Den 26 april återvänder denna tidlösa komedi till biografer över hela världen med en livesändning från Metropolitan Opera.

Figaros bröllop är ett möte mellan Mozarts musikaliska höjdpunkter och ett av de bästa librettos som någonsin har skapats. Genom att bearbeta en pjäs som skapade en skandal med sitt revolutionerande synsätt på 1700-talets samhälle, fokuserade librettisten Lorenzo Da Ponte mindre på de ursprungliga referenserna och mer på de tidlösa frågor som är inbäddade i vardagskomedin. Figaros bröllop hade premiär på Burgtheater i Wien år 1786.

Dirigent Joana Mallwitz gör sin Met-debut och tar dirigentpinnen för att leda en strålande ensemble. Den amerikanske basbarytonen Michael Sumuel är den klipska betjänten Figaro och ukrainska sopranen Olga Kulchynska den listiga tjänstekvinnan Susanna.

Kanadensiske barytonen Joshua Hopkins den kvinnotjusande greven, italienska sopranen Federica Lombardi hans plågade hustru och franska mezzosopranen Marianne Crebassa den unge pagen Cherubino.


Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Speltid

 

Livesänds den 26 april
KL. 19:00

 

Metropolitan, New York

 

Produktion:Richard Eyre

 

Dirigent:Joana Mallwitz

 

Scenografi och kostym: Rob Howell

 

Ljusdesign: Paule Constable

 

Koreograf: Sara Erde

 

I rollerna: Federica Lombardi (Grevinnan)
Olga Kulchynska (Susanna)
Marianne Crebassa (Cherubino)
Elizabeth Bishop (Marcellina)
Joshua Hopkins (Greven)
Michael Sumuel (Figaro)
Maurizio Muraro (Dr. Bartolo)

Skriv ut sidan

Här visas Figaros bröllop

Här visas Figaros bröllop