En scenbild från Barberaren i Sevilla. Premiär 31 maj.
En scenbild från Barberaren i Sevilla. Premiär 31 maj.

Barberaren i Sevilla

Rossinis sprudlande komedi Barberaren i Sevilla blev utbuad vid premiären 1816 men har därefter blivit en enorm publiksuccé.  Den unga operastjärnan Aigul Akhmetshina gör huvudrollen i livesändningen på bio den 31 maj.

Rossinis välslipade skatt överlevde en ökänt katastrofal premiärkväll år 1816 för att bli vad som kanske är världens mest populära komiska opera. Den levande humorn och de eleganta melodierna har glatt publiken hos varje generation i två århundraden. Flera av operans mest igenkännliga melodier har blivit en stor del av operavärlden. Barberaren i Sevilla hade premiär på Teatro Argentina i Rom år 1816.

Den ryska mezzosopranen Aigul Akhmetshina har huvudrollen som den temperamentsfulla hjältinnan Rosina tillsammans med den amerikanske tenoren Jack Swanson som hennes hemliga älskade greve Almaviva.

Moldaviska barytonen Andrey Zhilikhovsky spelar Figaro, den geniala barberaren från Sevilla, med ungerska basbarytonen Peter Kálmán som Dr. Bartolo. Den ryska basen Alexander Vinogradov är Don Basilio, som kompletterar huvudensemblen. Giacomo Sagripanti dirigerar Bartlett Shers vilda produktion.


Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Speltid

 

Livesänds den 31 maj
KL. 19:00

 

Metropolitan, New York

 

Produktion:Bartlett Sher

 

Dirigent:Giacomo Sagripanti

 

Scenografi: Michael Yeargan

 

Kostym: Catherine Zuber

 

Ljusdesign: Christopher Akerlind

 

I rollerna: Aigul Akhmetshina (Rosina)
Jack Swanson (Count Almaviva)
Andrey Zhilikhovsky (Figaro)
Peter Kálmán (Dr. Bartolo)
Alexander Vinogradov (Don Basilio)

Skriv ut sidan

Här visas Barberaren i Sevilla

Här visas Barberaren i Sevilla