Madama Butterfly, livesänds från Met den 11 maj 2024
Madama Butterfly, livesänds från Met den 11 maj 2024

Madama Butterfly

Puccinis klassiska opera Madama Butterfly med sopranen Asmik Grigorian i huvudrollen livesänds till Folkets Hus och Parkers biografer 11 maj.

I sin Met-debut tar Asmik Grigorian sig an den krävande rollen som Cio-Cio-San, den godtrogna geishan i hjärtat av Puccinis tragedi. Tenoren Jonathan Tetelman är den känslolösa amerikanska sjöofficeren Pinkerton vars svek förstör henne.

Berättelsen om den olyckliga kärleken som plågar den unga japanskan är en av världens mest kända tragiska operor och de tidlösa melodierna (arian Un bel di och Humming Chorus) är välbekanta för både erfarna som nya operabesökare.

Mezzosopranen Elizabeth DeShong är det ståndaktiga hembiträdet Suzuki, och barytonen Lucas Meachem är den amerikanska konsuln Sharpless.

Den hyllade maestro Xian Zhang gör sin Met-debut som dirigent i Oscarbelönade filmregissören Anthony Minghellas livfulla produktion.


Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Speltid

 

Livesänds den 11 maj
KL. 19:00

 

Metropolitan, New York

 

Produktion: Anthony Minghella

 

Dirigent: Xian Zhang

 

Regissör och koreograf: Carolyn Choa

 

Scenografi: Michael Levine

 

Kostym: Han Feng

 

Ljusdesign: Peter Mumford

 

Dockor: Blind Summit Theatre

 

Språk: Italienska, textas på svenska!

 

I rollerna: Asmik Grigorian (Cio-Cio-San), Elizabeth DeShong (Suzuki), Jonathan Tetelman (Pinkerton), Lucas Meachem (Sharpless)

Skriv ut sidan

Här visas Madama Butterfly

Här visas Madama Butterfly