Pippi_katalogbild1

Pippi på fåglar

Det kraxar, piper och kvittrar runt om oss. På våren är ljudet öronbedövande och vi blir varse den mångfald av fåglar som finns. Vilka är de? Hur ser de ut? Alla har fjädrar, näbb och vingar men variationerna är oändligt många. Vissa är iögonfallande färgsprakande och andra mer grå och oansenliga. De flesta kan flyga och färdas långa sträckor över jordklotet medan andra är stannfåglar som övervintrar. De bor i naturen, i staden eller kanske ute till havs. 

I utställningen Pippi på fåglar, som vänder sig till barn i åldrarna 5–9 år, lyfter vi på ett lekfullt vis fram dessa fantastiska djur  och låter barnen bekanta sig med några vanliga fågelarter.  En del av utställningen är tänkt för utomhusbruk, till exempel tipspromenad med tio fågelholkar som är enkla att sätta upp på träd, lyktstolpar, väggar etc. och tål att hänga i utomhusmiljö.

Utställningen har ett roligt och lärorikt innehåll som ska inspirera till aktiviteter genom konstnärliga ingångar och gestaltningar av utställningsscenograferna Leif Högström och Ville Högström. En bärande tanke i utställningen är leken och lusten att upptäcka och skapa. 

 

Producent: Folkets Hus och Parker 

Kontakt: Paula Hoffmann 

 

Skriv ut sidan

Här visas Pippi på fåglar

Här visas Pippi på fåglar