Alexandra_Pascalidou_foto_thron_ullberg

Var är papporna?  

– En resa genom de frånvarande fädernas berättelser

Efter succén med Augustnominerade boken Mammorna återkommer nu Alexandra Pascalidou med en ny bok och föreläsningsturné om dem som alla letar efter och undrar över – de frånvarande fäderna.

Vart Alexandra än talade om Mammorna fick hon alltid samma fråga: Men var är papporna? I september 2023 ger sig Alexandra ut på en föreläsningsturné om männen och papporna som hamnar mitt i de personliga och politiska slagfälten i en polariserad och polemisk tid. Pappor som försummat eller förlorat sina barn. De som stannade och de som stack. Pappor som spenderat mer tid på gator och anstalter än med sin egen avkomma. Pappor som får förklara våldet. Men också föredömliga fäder som nattar sina ungar och huttrar på fotbollsträningar i minusgrader.

”I hela mitt liv har jag undrat var papporna håller hus. Inte minst min egen. Därför vill jag ge dem ordet. Låta dem själva berätta om faderskapet, frånvaron och förlusterna, flykten och maskuliniteten.” – Alexandra Pascalidou

I Säter, Malung, Bagarmossen och Bergsjön deltar Shahab Ahmadian, ordförande i föreningen Män i publiksamtalet. Shahab är också en av papporna som Alexandra intervjuat i boken.
På Birkagårdens Folkets Hus i Huskvarna medverkar Samir Sabri, även han en av papporna i boken.

Föreläsningsturnén presenteras av Folkets Hus och Parker.


Om Alexandra Pascalidou:
Alexandra Pascalidou är en flerfaldigt prisbelönt journalist, författare och programledare i radio och TV och utnämnd till Årets Talare/Moderator 2018. Hennes kamp för jämlikhet och jämställdhet, mångfald och mänskliga rättigheter löper som en röd tråd genom allt hon gör – från tv och teater till hennes kritikerrosade och prisade böcker.

Medverkande: Alexandra Pascalidou

MÅLGRUPP:
Vuxna

LÄngd:
Ca 90 min, ingen paus
(ca 60 min föreläsning och därefter ca 30 min för samtal/publikfrågor)

Inga aktuella visningstillfällen

Skriv ut sidan