Hågelbyparken
Hågelbyparken, TUMBA, Sverige
Vägbeskrivning

Hågelbyparken

En folkpark för alla! Vi firar högtider och bjuder på uppskattade evenemang och roliga aktiviteter året runt – vår stora park fylls med mycket kul.

Hågelbyparken ligger i Botkyrka strax söder om Stockholm och har cirka 200 000 besökare varje år. Vi har öppet varje dag och är en plats för både upplevelser och avkoppling, vardag som högtid.

Här kan du fira högtider, uppleva festivaler, släppa loss på dansbandskvällar, titta på barnteater, fynda på bakluckeloppis, lära dig mer om trädgård och biologisk mångfald eller bara njuta av de vackra utomhusmiljöerna och de kulturhistoriska byggnaderna. 

Hågelby 4H-gård ligger mitt i parken och är en liten stadsnära bondgård med hästar, får, getter, minigrisar, höns, kaniner, katter och andra smådjur. Alla är välkomna att titta på djuren när de är ute i sina hagar.

Café Anna Giertz serverar lunch och fika varje dag, både inomhus i det gamla klockhuset och på den lummiga uteserveringen.

Hågelby hus är en utmärkt plats för konferens, ceremonier och festligheter. Tillsammans med personalen skapar vi en minnesvärd dag för våra gäster.


Trädgård och odling
Hågelbyparken är en park och trädgård med blomstrande ängar, surrande rabatter och välskötta träd. Parken är vacker året om och varje årstid är en upplevelse som ger olika uttryck. Vi arbetar medvetet med hållbarhet och biologisk mångfald och skapar miljöer för både våra viktiga pollinatörer och människorna som besöker oss.


Historia
Hågelbyparken är i grunden skapat av telefonfabrikören Lars Magnus Ericsson och hans fru Hilda under åren 1911–1922. De köpte Hågelby gård år 1906 och förverkligade sedan sin vision om att bygga upp en mönstergård och ett modernt lantbruk.

Hågelbyparken ligger i ett naturskönt landskap som har varit bebott ända sedan bronsåldern. I området runt parken finns flera vackra stigarna där du kan lära dig mer om natur och kulturhistorien. 

Besöksadress

Hågelbyparken
TUMBA

Postadress

Hågelby 5
14743 TUMBA

Kontakta oss:

08-599 071 00

info@hagelby.se

Verksamheter

Kafé
Restaurang
Scen