Vidgade vyer – film som är mer för fler

Folkets Hus och Parker lanserar nu, tillsammans med filmdistributörerna Folkets Bio, Triart Film, Nonstop Entertainment och Lucky Dogs, det gemensamma projektet ”Vidgade vyer” för att stimulera landsortsbiograferna att bredda sitt utbud med kvalitetsfilm och väcka intresse hos en ny publik.

Våra sju utvalda Folkets Hus och Park-biografer kommer under våren att lansera sex utvalda filmer och med dessa titlar särskilt arbeta för att hitta en kulturintresserad publik på orten, visa vägen till biografen och en värld av fantastiska filmer de kanske inte visste fanns.

– Vi ser det här som en möjlighet för biografer på mindre orter att visa filmer som publiken har svårare att hitta till. Det är en styrka att göra det tillsammans med andra biografer i landet och därigenom gemensamt få ett bra urval av filmer med gemensam marknadsföring, säger Katrina Törnvall, biografföreståndare på Metropolbiografen i Eksjö.

– Genom att arbeta intensivt och nära med ett litet antal biografer, kan vi ta fram modeller för visning och marknadsföring som vi sedan kan sprida till fler, säger Johanna Prack, projektledare för Vidgade vyer och biografkonsulent på Folkets Hus och Parker.

Medverkande biografer: Metropolbiografen Eksjö, Kulturhuset Royal Eskilstuna, Folkets Hus Hallunda, Bio & Bistro Kristinehamn, Folkan Bio Lysekil, Folkets Hus Surahammar och Bio Drakstaden Sundsvall.

De utvalda filmerna är Tori och Lokita och Exodus från Triart, Pissa i motvind och No Bears från Folkets Bio, Aftersun från Nonstop Entertainment och Korsett från Lucky Dogs.

Visningarna kommer igång i februari och pågår under våren.