UNGA KLARA FLYTTAR IN I BAGARMOSSENS FOLKETS HUS

Under tiden hemmascenen renoveras flyttar nationalscenen Unga Klara till Bagarmossen Folkets Hus.
– Det är jätteroligt att Unga Klara kommer till oss. Det kommer att leda till att fler människor upptäcker både vårt hus och Bagarmossen, säger Lena Wolmner, verksamhetschef Bagarmossens Folkets Hus.

för att under ett och ett halvt år flytta in i nyinvigda Bagarmossens Folkets Hus. Unga Klara kommer att bedriva sin verksamhet, både scenprogram och kontor, i Bagarmossen Folkets Hus. 1975 grundades Unga Klara av Suzanne Osten, då som en del av Stockholms Stadsteater, och har sedan dess bedrivit en med tiden världsberömd forskande teaterverksamhet med barns och ungas villkor i fokus.

– Unga Klara tar sin publik på allvar och arbetar på djupet och respektfullt med frågor som berör barn och unga. Vår ambition är att Bagarmossens Folkets ska vara en mötesplats där kultur skapas och görs mer tillgänglig för alla. Det är därför extra roligt för oss att få gästas av Unga Klara som så tydligt delar vår värdegrund. Att få en nationell scen för barn och unga hit till ett Folkets Hus i förorten är ett steg i rätt riktning, fortsätter Lena.