Medborgarna förlorarna när Stockholm sparar

Trots att viktig samhällsnytta hotas, väljer Stockholms stad att låta stöden till samlingslokalerna vara oförändrat, samtidigt som hyrorna till de kommunala fastighetsbolagen höjs med 10-15 procent. Den ena handen tar mer än den andra ger, och medborgarna är de stora förlorarna.

I en debattartikel på Nyhetsbyrån Järvas webbsajt, lyfter Folkets Hus och Parkers medlemsförening Folkets Husby problemen som uppstår kring de tilltagande svårigheterna att få viktig, samhällsnyttig verksamhet att ens gå ihop. Många projekt hjälper till att få ihop ekvationen, men den viktiga mötesverksamheten hotas då höjda priser inte är realistiska.

– Det är svårt att se att det ska vara ett resursfattigt lokalt föreningsliv som ska kompensera våra hyreshöjningar, säger Jonis Farah och Hedwig Wiesell från Folkets Husby i sitt debattinlägg.

Även Folkets Hus och Parker är kritiska till beteendet, som känns igen från hela landet.

– Förlorarna är medborgarna som genom föreningslivet både skapar och deltar i kulturaktiviteter, fikar tillsammans, har ett möte, arrangerar läxläsning eller nattvandring, konstaterar Folkets Hus och Parkers vd Nina Andersson. Det är nu det händer, hör av dig till dina politiker, och besök till närmsta Folkets Hus eller folkpark!

Läs  HELA Folkets Husbys debattartikel