Förortsgala i Kista

Förortsgalan arrangerades onsdagen den 27 februari med uppträdanden och prisutdelningar. Galan leddes av Husbysönerna Simon Matiwos och Rim Yohannes, två unga killar som är engagerade lokalt i olika föreningar. Huvudsyftet är att lyfta personer och föreningar som gör mycket för Järvaområdet men som inte alltid får den uppmärksamhet de förtjänar.

Folkets Hus och Parker var på plats och delade ut pris i kategorin Årets Förening som gick till ungdomsföreningarna Atletico Rinkeby och BK Bussenhus.

Förortsgalan är ett projekt som växte fram efter att ungdomar och unga vuxna i Järva gick en arrangörsutbildning. Utbildningen är en del av Rinkeby kulturarena som stöttats av Kulturrådets satsning Kreativa platser. Kulturarenan är ett trepartssamarbete mellan Förenade Förorter, Rinkeby Folkets Hus och Rinkeby framtidskommitté. Arrangörsutbildningen i Kulturarenan gick ut på att varva teori med praktik och nu är det dags för det första stora projektet.

Förortsgalan genomfördes med stöd av – Kulturrådet, Comviq, Universal, Olsson Lilja Advokater samt Folkets Hus och Parker.

Här finns ett inslag AV SVT från Förortsgalan.