Föreställningen Bzzz…om bin och människor på turné med Folkets Hus och Parker

I dag är binas framtid hotad, men hopp om räddning finns. Pygméteatern åker på turné med Folkets Hus och Parker med föreställningen Bzzz…om bin och människor för att berätta vad vi kan göra för att hjälpa våra hotade vänner. Turnéstart i Heby Folkets Park den 4 september.

 

Föreställningen Bzzz…om bin och människor är en lekfull och filosofisk teaterföreställning för barn. Med dockor och två skådespelare berättar Pygméteatern om hur vi människor interagerat med bin sedan urminnes tider.

– Vi tror på teatern som ett redskap att upptäcka och förstå världen. Vi tar upp viktiga frågor som berör, och oavsett ämne, berättar vi med omtänksamhet, värme och oborstad humor, säger Michael Koitzsch på Pygméteatern

Sedan 1976 har Pygméteatern arbetat med dockteater. Deras formspråk har genom åren utvecklats och förfinats till en alldeles egen stil – en kombination av rena skådespelarroller, dockor, skuggor, masker och musik. Tillsammans med den finurliga scenografin, ljuset och musiken blir detta professionell barnteater av klass som älskats av barn i hela världen och som vunnit otaliga priser på internationella festivaler.

Med inspiration från bland annat Naturskyddsföreningens projekt Operation: Rädda bina vill Folkets Hus och Parker och Pygméteatern bidra genom att öka kunskapen om hur viktiga bin är för oss alla här på jorden.

 

Turnéplan:
4/9 Folkets Park, Heby
11/9 Forza Nacksta Kultur, Sundsvall
12/9 Härnösands Teater (arr: Härnösands Riksteaterförening)
14/9 Ramvik Folkets Hus
15/9 Hullsta Gård, Sollefteå
16/9 Folkets Hus, Söråker
17/9 Svågagården/Folkets Hus, Ängebo
1/10 Folkets Park, Tidaholm
2/10 Kulturhuset Vingen, Torslanda
3/10 Medborgarhuset, Alafors
4/10 Folkets Hus, Stigen
5/10 Folkets Park, Herrljunga
8/10 Ronneby Folkteater, Ronneby
9/10 Folkets Hus/Centrumbion, Torsås
10/10 Skeppet, Målilla

Med reservation för ändringar


För mer information, kontakta:
Anna-Karin Thelin, Folkets Hus och Parker
[email protected], 08-452 25 43