Ett musikaliskt och poetiskt möte utöver det vanliga

Missa inte ”Ett Norrländskt Requiem” – livesänt från Studio Acusticum i Piteå och möjligt att se i hela landet den 27 februari. I föreställningen samlas några av norra Sveriges skickligaste ord och tonkonstnärer för att uttrycka de känslor som mötet med döden skapar.

Bland annat kommer Bengt Pohjanen recitera mellan satserna i en nyöversättning till Meänkieli som vill uppmärksamma vårt mångkulturella område och meänkielidagen 27 februari.

– Det är en unik föreställning och vi hoppas att alla blickar vänds norrut för att dela den här kulturupplevelsen med oss. Det blir också en välkommen och viktig del i att hjälpa våra föreningar här i Norrland med återstarten efter en lång och tuff tid, säger Folkets Hus och Parkers regionala strateg Birgitta Strömgren och fortsätter:
– Extra fint är vi samtidigt som vi visar upp vårt mångkulturella område också kan uppmärksamma mänkielidagen som infaller den 27 februari.

Livesändningen är en av flera utvalda scenproduktioner, med förankring i regional historia och minoritetskulturer, som kommer att erbjudas. De är alla en del av pilotprojektet ”Scenkonst LIVE från Norr”, ett samverkansprojekt mellan Studio Acusticum, Södra och Norra Folkets Hus och Parkregionerna och Riksteatern Norra. Genom denna gemensamma satsning vill organisationerna sprida och tillgängliggöra lokalt producerad scenkonst till fler, och samtidigt stärka samarbetet mellan lokala folketshusföreningar och riksteaterföreningar inom i de norra länen.

Den 27 februari öppnas möjligheten att se föreställningen och den kommer att delas på vår och många av våra medlemmars Facebook-sidor. Du kan också se föreställningen live från Studio Acusticum