Det peppas inför valet!

Flera av våra mötesplatser verkar inom bostadsområden med stora utmaningar. En av utmaningarna är att väcka invånarnas intresse för demokrati och vikten av att rösta. I dessa områden driver våra medlemsföreningar, tillsammans med andra organisationer, ett beundransvärt arbete inför valet.

I Motetten har man tagit fram material på fem språk som man affischerar hela området med och sprider i sociala nätverk. Och Folkets Hus är mötesplatsen där debatten – skämtsamt kallat ”Politikertjafset”- anordnats mellan partierna. Här finns också flera öppna möten som innehåller samtal, musik och poesi – så ja, alla språk används!

Melody Farsin leder mötet Politikertjafset i Motettens Folkets Hus.

– Vi gör skillnad genom att peppa andra att göra skillnad! Vårt arbete är jätteviktigt. Vi pratar aldrig om våra egna åsikter – bara att det är viktigt att göra sin röst hörd, säger valambassadörerna och förstagångsväljarna Melani och Illari, deltagare i Politikertjafset och anställda av Motettens Folkets Hus för arbeta med att få andra förstagångsväljare att rösta i valet.
Läs mer och följ motettens arbete på Facebook 

Insatserna som görs runtom i landet får också uppmärksamhet. I Österängens bostadsområde arbetar man också för att höja ett lågt valdeltagande. I ett SVT-inslag berättar Josefin Sers, koordinater på Birkagårdens Folkets Hus och Hristo Uygul, verksamhetsutvecklare på ABF om arbetet.
Här hittar kan du se inslaget 

Folkets Husby – en väletablerad och medborgardriven mötesplats i sitt område – har jobbat för att skapa medvetenhet kring årets val och de politiska frågor som är viktiga för människorna i bostadsområdet. Arbetet avslutas med en valvaka den 11 september – man hänger tillsammans i huset, cillar, käkar och följer valet.
Läs mer på Folkets Husbys Facebook-sida

En antirasistisk valvaka arrangeras i Folkets Hus Hammarkullen, tillsammans med Amnesty International och StreetGäris. Programmet är digert: Angeläget panelsamtal med temat ”Trygghet för vem?”, kulturinslag med poesi, musik och dans, mat från flera av världens olika hörn och förstås massor av popcorn och sockervadd!
Här kan du se hela programmet