Våra utmärkelser

Folkets Hus och Parker delar ut Ulla Billquist-stipendiet och Jenny Lind-stipendiet varje år. Men vi delar också ut utmärkelser till våra fantastiska medlemsföreningar: Årets Bio, Årets Konstarrangör, Årets Medlemsförening, Årets Folkets Hus och Parkprofil och Årets Skadeförebyggare. Här kan du läsa om vilka som vi fick den stora glädjen att dela ut årets utmärkelser till – och varför.


 

Sarah Klang är 2021 års Ulla Billquist-stipendiat

Priset delades ut i samband med Sarahs konsert i Huskvarna Folkets Park, som nu äntligen kunnat öppna sin folkparksverksamhet igen.
– Det är med stor ära jag tar emot Ulla Billquists stipendium. Det ger mig en varm känsla av att min musik berört och har lyssnats på, vilket såklart är varje låtskrivares och sångerskas mål och dröm, säger Sarah Klang.

Läs mer

Sarah Klang 2021 års Ulla Billquist-stipendiat.

Miriam Bryant utsedd till 2020 års Ulla Billquist-stipendiat

– Jag är oerhört hedrad över att få ta emot Ulla Billquist-stipendiet. Som artist vill man ju alltid väcka känslor hos sina lyssnare, och Ulla är en av de kvinnor som kunnat inspirera och beröra väldigt många med sin sångröst, säger Miriam Bryant.

Läs mer

Bagarmossens Folkets Hus utsedd till årets arrangör 2020

– Bagarmossens Folkets Hus visar på ett fantastiskt sätt hur viktig mötesplatsen är för ett lokalsamhälle. Med konst, film, dans, yoga, debatter, teater och musikklubbar får de Bagisborna att mötas, säger Calle Nathanson, vd Folkets Hus och Parker.

Läs mer

2020 års Jenny Lind-stipendiat är Tessan-Maria Lehmussaari

Tessan-Maria Lehmussaari har utsetts till årets Jenny Lind-stipendiat av Folkets Hus och Parker och Kungliga Musikaliska akademien.
– Jag känner mig oerhört hedrad och rörd över att ha blivit vald till årets Jenny Lind-stipendiat. Sång har varit min passion sen barnsben och att nu få en möjlighet att dela med mig av den till andra gör mig extremt tacksam, säger Tessan-Maria Lehmussaari.

Läs mer

Tessan-Maria Lehmussaari, Jenny Lind-stipendiat 2020

First Aid Kit är 2019 års Ulla Billquist-stipendiat

Folkets Hus och Parkers Ulla Billquist-stipendium går i år till First Aid Kit.
– Vi är hedrade att få ta emot stipendiet. Ulla visar på hur betydelsefull musik är i svåra tider. Att ge våra lyssnare tröst i vardagen har alltid varit ett mål för oss. Det är något som Ulla gjorde, och fortsätter göra, säger First Aid Kit.

Läs mer

FOLKETS HUS I SURAHAMMAR UTSEDD TILL ÅRETS BIO 2019

Folkets Hus och Parker har utsett Folkets Hus i Surahammars till Årets bio 2019. Priset ges till: ”Biografer som på ett aktivt sätt ökat intresset för biografen på sin ort, genom en stor publikökning, större arrangemang och engagemang.”

Läs mer

Mikael Thorsén från Surahammars Folkets Hus tar emot utmärkelsen Årets bio 2019 av Calle Nathanson.

SOLNA FOLKETS HUS ÅRETS KONSTARRANGÖR 2019

Folkets Hus och Parker har utsett Solna Folkets Hus till Årets Konstarrangör 2019. Utmärkelsen delades ut på lördagskvällen vid Folkets Hus och Parkers Kulturdagar som arrangerades i Nynäshamn Folkets Hus 18-20 januari.

LÄS MER