Våra utmärkelser

Folkets Hus och Parker delar ut Ulla Billquist-stipendiet och Jenny Lind-stipendiet varje år. Men vi delar också ut utmärkelser till våra fantastiska medlemsföreningar: Årets Bio, Årets Konstarrangör, Årets Medlemsförening, Årets Folkets Hus och Parkprofil och Årets Skadeförebyggare. Här kan du läsa om vilka som vi fick den stora glädjen att dela ut årets utmärkelser till – och varför.


 

Hargshamns Folkets Hus utsedd till Årets arrangör 2023

Utmärkelsen delades ut under fredagen 20 januari vid Folkets Hus och Parkers årligt återkommande Kulturdagar.
– Jag är tacksam och stolt över att vi, som är ett litet Folkets Hus, också kan synas. Vi är en samlingsplats för alla i Hargshamn men vi lockar också besökare från näraliggande större samhällen, säger Karin Åhström, ordförande Hargshamns Folkets Hus.

Läs mer

2023 års Jenny Lind-stipendiat är JOsefine Mindus

Sopranen Josefine Mindus utsetts till 2023 års Jenny Lind-stipendiat av Folkets Hus och Parker och Kungliga Musikaliska Akademien.
– Det känns fantastisk ärofyllt. Jenny Lind var en enastående sångerska som använde sin framgång i musiken för att förbättra livet för många andra, säger sopranen Josefine Mindus.

Läs mer

Molly Sandén är 2022 års Ulla Billquist-stipendiat

Folkets Hus och Parkers Ulla Billquist-stipendium tilldelas i år artisten Molly Sandén. Priset delades ut 19 september på Mosebacke i Stockholm.
– Det känns otroligt ärofyllt att få ta emot det här priset som så många inspirerande kvinnor tagit emot innan mig, säger Molly Sandén.

Läs mer

Molly Sandén tar emot Ulla Billquist-stipendeitet 2022.

Per-Magnus Söder Årets Folkets Hus och Parkprofil 2022

Vid Folkets Hus och Parkers föreningsstämma som hölls i Hallunda under helgen 11-12 juni, utsågs Per-Magnus Söder, chef på Huskvarna Folkets Park, till Årets Folkets Hus och Parkprofil 2022.
– Vilken ära! Jag är enormt stolt, tacksam och rörd. Att få denna utmärkelse av landets finaste folkrörelse är sann glädje, säger en hedrad Per-Magnus Söder.

Läs mer

 

Per-Magnus Söder, Huskvarna Folkets Park

Folkets Hus i Älmhult utsedd till årets bio 2022

Utmärkelsen Årets bio delas ut av riksorganisationen Folkets Hus och Parker i samband med Filmdagarna 18-21 augusti 2022. Priset ges till: ”Biografer som på ett aktivt sätt ökat intresset för biografen på sin ort, genom en stor publikökning, större arrangemang och engagemang.”

– Otroligt hedrande att få ta emot detta fina pris. Vi vet att konkurrensen är hård och att det kryllar av engagerade föreningsdrivna biografer i landet, säger Magnus Thuvesson, verksamhetsutvecklare och fd ordförande på Folkets Hus i Älmhult.

Läs mer

Bräcke Folkets Hus utsedd till Årets Medlemsförening 2022

Vid Folkets Hus och Parkers föreningsstämma som hölls i Hallunda Folkets Hus under helgen 11-12 juni, utsågs Bräcke Folkets Hus till Årets Medlemsförening 2022.
– Vilket roligt besked! Och ett stort erkännande till vår fantastiska personal som alltid lägger ner sin själ i sitt arbete, allt under ledning av Camilla Olsson, säger säger Linnéa Ljungberg, ordförande för Bräcke Folkets Hus som tog emot priset.

Läs mer

Sarah Klang är 2021 års Ulla Billquist-stipendiat

Priset delades ut i samband med Sarahs konsert i Huskvarna Folkets Park, som nu äntligen kunnat öppna sin folkparksverksamhet igen.
– Det är med stor ära jag tar emot Ulla Billquists stipendium. Det ger mig en varm känsla av att min musik berört och har lyssnats på, vilket såklart är varje låtskrivares och sångerskas mål och dröm, säger Sarah Klang.

Läs mer

Sarah Klang 2021 års Ulla Billquist-stipendiat.

Miriam Bryant utsedd till 2020 års Ulla Billquist-stipendiat

– Jag är oerhört hedrad över att få ta emot Ulla Billquist-stipendiet. Som artist vill man ju alltid väcka känslor hos sina lyssnare, och Ulla är en av de kvinnor som kunnat inspirera och beröra väldigt många med sin sångröst, säger Miriam Bryant.

Läs mer

Bagarmossens Folkets Hus utsedd till årets arrangör 2020

– Bagarmossens Folkets Hus visar på ett fantastiskt sätt hur viktig mötesplatsen är för ett lokalsamhälle. Med konst, film, dans, yoga, debatter, teater och musikklubbar får de Bagisborna att mötas, säger Calle Nathanson, vd Folkets Hus och Parker.

Läs mer

2020 års Jenny Lind-stipendiat är Tessan-Maria Lehmussaari

Tessan-Maria Lehmussaari har utsetts till årets Jenny Lind-stipendiat av Folkets Hus och Parker och Kungliga Musikaliska akademien.
– Jag känner mig oerhört hedrad och rörd över att ha blivit vald till årets Jenny Lind-stipendiat. Sång har varit min passion sen barnsben och att nu få en möjlighet att dela med mig av den till andra gör mig extremt tacksam, säger Tessan-Maria Lehmussaari.

Läs mer

Tessan-Maria Lehmussaari, Jenny Lind-stipendiat 2020

First Aid Kit är 2019 års Ulla Billquist-stipendiat

Folkets Hus och Parkers Ulla Billquist-stipendium går i år till First Aid Kit.
– Vi är hedrade att få ta emot stipendiet. Ulla visar på hur betydelsefull musik är i svåra tider. Att ge våra lyssnare tröst i vardagen har alltid varit ett mål för oss. Det är något som Ulla gjorde, och fortsätter göra, säger First Aid Kit.

Läs mer

FOLKETS HUS I SURAHAMMAR UTSEDD TILL ÅRETS BIO 2019

Folkets Hus och Parker har utsett Folkets Hus i Surahammars till Årets bio 2019. Priset ges till: ”Biografer som på ett aktivt sätt ökat intresset för biografen på sin ort, genom en stor publikökning, större arrangemang och engagemang.”

Läs mer

Mikael Thorsén från Surahammars Folkets Hus tar emot utmärkelsen Årets bio 2019 av Calle Nathanson.

SOLNA FOLKETS HUS ÅRETS KONSTARRANGÖR 2019

Folkets Hus och Parker har utsett Solna Folkets Hus till Årets Konstarrangör 2019. Utmärkelsen delades ut på lördagskvällen vid Folkets Hus och Parkers Kulturdagar som arrangerades i Nynäshamn Folkets Hus 18-20 januari.

LÄS MER