Våra utmärkelser

Folkets Hus och Parker delar ut Ulla Billquist-stipendiet och Jenny Lind-stipendiet varje år. Men vi delar också ut utmärkelser till våra fantastiska medlemsföreningar: Årets Bio, Årets Konstarrangör, Årets Medlemsförening, Årets Folkets Hus och Parkprofil och Årets Skadeförebyggare. Här kan du läsa om vilka som vi fick den stora glädjen att dela ut årets utmärkelser till – och varför.


 

First Aid Kit är 2019 års Ulla Billquist-stipendiat

Folkets Hus och Parkers Ulla Billquist-stipendium går i år till First Aid Kit.
– Vi är hedrade att få ta emot stipendiet. Ulla visar på hur betydelsefull musik är i svåra tider. Att ge våra lyssnare tröst i vardagen har alltid varit ett mål för oss. Det är något som Ulla gjorde, och fortsätter göra, säger First Aid Kit.

Läs mer

FOLKETS HUS I SURAHAMMAR UTSEDD TILL ÅRETS BIO 2019

Folkets Hus och Parker har utsett Folkets Hus i Surahammars till Årets bio 2019. Priset ges till: ”Biografer som på ett aktivt sätt ökat intresset för biografen på sin ort, genom en stor publikökning, större arrangemang och engagemang.”

Läs mer

Mikael Thorsén från Surahammars Folkets Hus tar emot utmärkelsen Årets bio 2019 av Calle Nathanson.

SOLNA FOLKETS HUS ÅRETS KONSTARRANGÖR 2019

Folkets Hus och Parker har utsett Solna Folkets Hus till Årets Konstarrangör 2019. Utmärkelsen delades ut på lördagskvällen vid Folkets Hus och Parkers Kulturdagar som arrangerades i Nynäshamn Folkets Hus 18-20 januari.

LÄS MER

folkets hus i gunnarsbyn utsedd till årets bio 2018

Folkets Hus och Parkers utmärkelse Årets bio 2018 tilldelas Gunnarsbyns Folkets Hus i samband med Filmdagarna 16-19 augusti på Folkets Hus i Sundsvall.

Läs mer.

Ulla Billquist 2018

Folkets Hus och Parkers Ulla Billquist-stipendium går i år till artisten och låtskrivaren Seinabo Sey.

Läs mer.

Jenny Lind 2018

Kine Sandtrø, 26 år, kommer från Stjørdal i Trøndelag. 2017 inledde Kine sin kandidatutbildning vid Operahögskolan i Stockholm.

Läs mer.