Utbildning – Ny i Folkets Hus och Parker

Hösten 2018 arrangerades för första gången utbildningen Ny i Folkets Hus och Parker. Kursen är för den som är ny som förtroendevald eller nyanställd. Tanken är att berätta om vår folkrörelses historia, om vad du kan få för stöd och hjälp från kansliets personal samt att träffa andra som är engagerade i en mötesplats för att utbyta erfarenheter, tips och idéer.

– Med kursen Ny i Folkets Hus och Parker vill vi tydliggöra vad Folkets Hus och Parker är, historiska bakgrunden och fram till nu. Det är bra att förstå varför vår folkrörelse och våra mötesplatser grundades en gång i tiden. Och deltagarna får också träffa riksorganisationens medarbetare, så man får veta vad man kan få för hjälp från kansliet och att få ett ansikte på dem som jobbar där. Det gör det lättare att kontakta och be om hjälp, säger Birgitta Strömgren, regional strateg Folkets Hus och Parker som är ansvarig för kursen tillsammans med Magdalena Hasselquist, också regional strateg.

Deltagare och handledare efter avslutad kurs.

Khaalid, Robin och Kristina som deltog i kursen berättar vad de tyckte om Ny i Folkets Hus och Parker.

Khaalid Mahamud, ny ordförande i Vivalla Folkets Hus-förening:

– Det var värdefullt att få kunskap om Folkets Hus och Parkers historia och bakgrund. Jag visste inte att det var så stort och kände inte till att allt började då arbetarna samlades för att organisera sig och skapa egna mötesplatser. Annars var det bästa med kursen att lära känna andra och knyta kontakter. Flera av oss håller på med liknande saker och det är bra att få tips hur man kan tänka och göra.

Robin Galmin, från Årsta Folkets Hus:

– Jag fick med mig ökat engagemang och tycker att det var en både rolig och givande kurs.

 

 

Kristina Sjölin, verksamhetschef Hunnebostrand Folkets Hus.

– Jag är nyanställd verksamhetschef på Hunnebostrand Folkets Hus. Kursen var en perfekt introduktion till Folkets Hus och Parker med ett genomtänkt upplägg. Det var bra att träffa och få möjlighet att ställa frågor till medarbetare på kansliet. Jag hade ingen aning om att det finns så mycket resurser och att man kan få hjälp och stöd med många olika saker. Det var också fint att umgås så mycket med de andra som var med på kursen, vi åt tillsammans på kvällen och det var en trevlig middag. Jag vill verkligen rekommendera denna kurs, den var hur bra som helst, säger Kristina Sjölin, verksamhetschef Hunnebostrand Folkets Hus.

Kursen kommer att hållas 2019, håll utkik i kurskatalogen och på folketshusochparker.se för datum.