Kulturdagarna

 

Motala – värd för Kulturdagarna 2020.

Den 17-19 januari 2020 genomfördes Kulturdagarna i Motala Folkets Hus. Under två dagar presenterades kommande utbud för scenkonst och konstutställningar.

Kulturmorgon bjöd på en härlig start av lördagen då Lise och Gertrud intog scenen. Scenteknik – fokus ljus och ljud, Folkets Hus for future, Event för unga av unga samt Marknadsföring i en tid då människor får för mycket information var rubrikerna på fyra seminarier som deltagarna kunde välja bland under lördag förmiddag.

Vi brukar konstatera att Kulturdagarnas kanske viktigaste uppgift är att ge alla deltagare möjlighet till erfarenhetsutbyte, vilket det gavs många möjligheter till i pauser, under måltider och kvällar.

I foajén fanns ett urval av utställningarna att betrakta i galleriet. Aktuella utställare var på plats för att informera om sin verksamhet och sina produkter. Stadgeakuten erbjöd föreningarna möjligheten att se över och uppdatera sina stadgar.

Under Kulturdagarna delades Jenny Lind-stipendiet ut. Årets pristagare hette Tessan-Maria Lehmussaari. Läs mer om utmärkelsen.

Den nya utmärkelsen Årets arrangör delades ut under lördagens festkväll. Utmärkelsen gick till Bagarmossens Folkets Hus. Läs mer om utdelningen och motiveringen. 

Så här följde Kulturdagarna Hållbarhetsguiden:

  • Utbudskatalogen trycktes på Svanenmärkt papper
  • Vi packade inte välkomstkassar till alla utan erbjuder kasse till den som behövde Vi tog fram tygpåsar i miljövänlig textil
  • Vi införde fler vegetariska måltider på menyn.
  • Vi serverade kranvatten istället för buteljerat vatten
  • Det lokala taxibolag vi slöt avtal med är kvalitets- och miljöcertifierade enligt ISO 9001 och 14001-standarden
  • Vi erbjöd våra deltagare möjligheten att returnera loggoband och plastfickor för återvinning.

Läs mer om hållbarhetsfrågor och hämta Hållbarhetsguiden härDatum och ort för Kulturdagarna 2021 presenteras under hösten 2020.

Datum och ort för Kulturdagarna 2021 presenteras under hösten 2020.

Kontaktperson:Anna-Karin Thelin
anna-karin.thelin@folketshusochparker.se
08-452 25 43

Skriv ut sidan