Föreningens stadgar och lagen

Har föreningen stadgar som möter dagens krav?
Aktuell lag styr över gamla stadgar!

Stadgarna i en förening kan i många fall jämföras med en bolagsordning i ett företag. Att ha stadgar som möter krav och förväntningar från dagens medlemmar och samarbetspartners är viktigt, ja i många fall nödvändigt för fortsatt samarbete.

Vi har tagit fram en stadgemall som ligger till grund för denna genomgång som resulterar i att föreningen har ett skarpt förslag på nya stadgar som styrelsen kan arbeta vidare med och presentera på föreningsstämman.

Tillsammans går vi igenom stadgarnas olika paragrafer och förklarar dess syfte och innebörd. Inte minst förtydligar vi de punkter där lagen är styrande men också de delar där föreningen har större utrymme för egen text och gränsdragningar.

Utbildningen genomförs kvällstid (kl 16.00-18.00) och digitalt i Teams.

Datum

Ort Digital utbildning

MålgruppFöreningens styrelse och övriga förtroendevalda
I första hand gäller utbildningen föreningar med gamla upa-stadgar, men kan anpassas även till ideella föreningars stadgar

MedverkandeAnders Lindauer, regional strateg Folkets Hus och Parker

KONTAKT:Magdalena Hasselquist
040-23 07 96

VILL DU GÅ UTBILDNINGEN MEN KAN INTE DET HÄR DATUMET?Vet du att du kan beställa den lokalt och regionalt? LÄS MER

Utbildningen är kostnadsfr

Anmälan Skriv ut sidan

Praktiskt information

NÄR DU ANMÄLER DIG får du en bekräftelse med information om länk till utbildningen. Femton minuter innan kursstart öppnas mötesrummet för dig som vill testa uppkoppling och teknik.

FÖRUTSÄTTNINGAR: Du kan delta i utbildningen genom en dator eller surfplatta. Utbildningen hålls i Microsoft Teams. Det går att ansluta via webbläsaren men vi rekommenderar att du laddar ner och använder Teams-appen, och det är viktigt att det finns en bra internetuppkoppling.
Har du aldrig använt Teams hittar du instruktioner här
Har du frågor om mötet är du välkommen att kontakta Anders Lindauer, 031-13 53 60,  [email protected]

EFTER UTBILDNINGEN/MÖTET skickas en enkät ut till deltagarna via mejl. Några korta frågor om upplevelsen, allt för att säkerställa kvaliteten och förbättra våra kommande utbildningar och möten.

INSTÄLLD KURS: Folkets Hus och Parker förbehåller sig rätten att ställa in en kurs om för få deltagare är anmälda. Detta meddelas kursdeltagarna senast en vecka innan kursstart!

Fler utbildningstillfällen: Vid stort söktryck kommer vi om möjligt att skapa fler kurstillfällen.

Anmäl dig här

Sista anmälningsdag: 23 februari 2023

  • Jag godkänner att mina personuppgifter används i deltagarförteckning, administrativa system och i informationsutskick enligt de bestämmelser som föreskrivs i Dataskyddsförordningen (GDPR).