Ekonomiutbildning

Ekonomiutbildningen består av två delmoment uppdelat på två dagar. Du kan välja att gå en av delkurserna eller att gå båda två. Ange detta i din anmälan!

Torsdag 18 janauri kl 13.00-17.00

Bokslutsarbete:

 • Avstämning av Balans- och resultaträkning, så att ”rätta” siffror visar Föreningens ställning och resultat.
 • Periodisering av intäkter och kostnader, vilket innebär rätt resultat i bokslutet.
 • Genomgång av lagkraven för Årsredovisningen. Vi arbetar med exempel på bokslutsarbetet.

 

Fredag 19 Januari kl 09.00-12.00

Skattelagstiftning:

 • Vi reder ut skillnaden mellan Ekonomisk förening och ideell förening och undantag i lagstiftningen.
 • Vi går igenom hur de fastighetsägande föreningar kan bli befriade ifrån fastighetsskatt.
 • Vi diskuterar fördelar och nackdelar med momsplikt och presenterar vad lagstiftningen säger. Vilka verksamheter är tvingad till momsplikt och vilka är frivilliga?
 • Hur ska inkomstdeklarationen fyllas i.

Datum

Ort Hallunda

Målgrupp: Föreningens ekonomiansvarige

Kursledare: Gert Karlsson

Praktiska frågor besvaras av: Magdalena Hasselquist,
040-23 07 96,
[email protected]

Anmälan Skriv ut sidan

Praktiskt information


Tider:
18 januari kl 13.00 – 17.00 och/eller 19 januari kl 09.00 – 12.00.

Utbildningen är kostnadsfri. I utbildningen ingår kursmaterial och fika. Du bokar och betalar resa, luncher, middag och logi (se nedan).

Luncher: Lunch torsdag och fredag betalar deltagaren själv. Lunchservering finns i Hallunda Folkets Hus. Ange om du är intresserad av att köpa lunch i samband med din anmälan. På torsdagskvällen kan du anmäla intresse att delta vid en gemensam middag där var och en betalar själv.

Logi: Deltagare bokar och betalar sin logi själva. Vi rekommenderar logi på Scandic Skärholmen, Oxholmsgränd 2 i Skärholmen.

Scandic Skärholmen erbjuder 15% rabatt på dagspriset om denna bokningskod anges: PRO15SE. Deadline för bokning av logi är 15 december men för garanterad plats görs bokning så snart som möjligt! Deltagare väljer själva prisnivå avseende avbokning/återbetalning.

Obs! Om du stannar på Kulturdagarna; se till att boka all logi vid samma tillfälle.
Glöm inte att anmälan till Kulturdagarna görs separat här

EFTER UTBILDNINGEN/MÖTET skickas en enkät ut till deltagarna via mejl. Några korta frågor om upplevelsen, allt för att säkerställa kvaliteten och förbättra våra kommande utbildningar och möten.

INSTÄLLD KURS: Folkets Hus och Parker förbehåller sig rätten att ställa in en kurs om för få deltagare är anmälda. Detta meddelas kursdeltagarna senast en vecka innan kursstart!

Anmäl dig här

Deadline för anmälan 15 december

 • Torsdag 18 januari handlar utbildningen om Bokslutsarbete. Fredag 19 januari handlar om Skattelagstiftning. Du kan välja en av dagarna eller gå båda dagarna.
 • För den som vill går det att delta på en gemensam middag på torsdag kväll. Du betalar själv men får en plats reserverad.
 • Jag godkänner att mina personuppgifter används i deltagarförteckning, administrativa system och i informationsutskick enligt de bestämmelser som föreskrivs i Dataskyddsförordningen (GDPR).

 • Under utbildningen kan du komma att bli fotograferad/filmad/inspelad för Folkets Hus och Parkers räkning. Materialet är tänkt att användas för att informera om vår verksamhet och kan användas både i tryckt och digital form, i olika kanaler och endast där Folkets Hus och Parker står som avsändare, men inte i kommersiellt syfte. Bilder, filmer och inspelningar kommer att sparas i Folkets Hus och Parkers arkiv.