Driva bio

Driva bio är en basutbildning som också ständigt förnyas med det som är mest aktuellt i biografbranschen.

Vi går igenom alla regler för visning av film, Live på bio, bokning och redovisning. Vi informerar om Bioguiden, Filminstitutets olika stöd, alla filmdistributörer, Filmägarnas Kontrollbyrå och andra instanser i filmbranschen. Vi behandlar ekonomin kring en filmvisning och upplyser om marknadsföring och publikarbete. Du får veta mer om hur filmsättningen fungerar och har för funktion för din verksamhet. Vi tar även upp vad Folkets Hus och Parkers regionala strateger och biografkonsulenter kan hjälpa er med.

Datum

Ort Stockholm

Målgrupp: Ny personal på biografen men även ni som behöver uppdatera era kunskaper.

Medverkande: Folkets Hus och Parkers biografkonsulenter och regionala strateger, samt representanter från Filmägarnas Kontrollbyrå och Svenska Filminstitutet.

HAR DU FRÅGOR, KONTAKTA:Pernilla Louhelainen
08-452 25 45
Skicka ett e-postmeddelande

 

Anmälan Skriv ut sidan

Inför utbildningen

Anmälan till utbildningen är bindande.

Tider: Vi börjar kl 12 på fredag med lunch och slutar utbildningen dagen efter lördag kl 12.30 med gemensam lunch.

Avanmälan: Anmäld person/förening kan avboka sin plats fram till två veckor före kursstart utan att avgift debiteras. Avbokningar som sker inom två veckor innan kursstart kommer således att faktureras i sin helhet.

Kostnad: 1200 kronor per person för medlemmar i Folkets Hus och Parker. Kommer fler från en medlemsförening betalar tillkommande deltagare 600 kronor.
1600 kronor för Våra Gårdar, Bygdegårdarna och de föreningar som har filmsättning hos Folkets Hus och Parker.
1700 kronor för externa föreningar.

Mat: Vi vill värna om miljön och kommer att servera klimatsmarta, ekologiska och rättvisemärkta måltider i största möjliga utsträckning. Eventuella kostavvikelser lämnas vid anmälan.

Logi: För medlemmar i Folkets Hus och Parker ingår logi i kursavgiften. Övriga kursdeltagare får logi bokad men blir fakturerade kostnaden. Med logi menas en natt på hotell. Önskas fler nätter måste deltagaren själv meddela detta och får stå för extrakostnaden själv. Ordnas logi på egen hand måste detta meddelas Folkets Hus och Parker vid anmälan. Sen avanmälan kan komma att debiteras.

Resor: Bokas och bekostas av deltagarna själva.

Efter utbildningen/mötet skickas en enkät ut till deltagarna via mejl. Några korta frågor om upplevelsen, allt för att säkerställa kvaliteten och förbättra våra kommande utbildningar och möten.

Inställd kurs: Folkets Hus och Parker förbehåller sig rätten att ställa in en kurs om för få deltagare är anmälda. Detta meddelas kursdeltagarna senast en vecka före kursstart!

Anmäl dig här

Sista anmälningsdag: 12 april 2024

  • Jag godkänner att mina personuppgifter används i deltagarförteckning, administrativa system och i informationsutskick enligt de bestämmelser som föreskrivs i Dataskyddsförordningen (GDPR).

  • Under utbildningen kan du komma att bli fotograferad/filmad/inspelad för Folkets Hus och Parkers räkning. Materialet är tänkt att användas för att informera om vår verksamhet och kan användas både i tryckt och digital form, i olika kanaler och endast där Folkets Hus och Parker står som avsändare, men inte i kommersiellt syfte. Bilder, filmer och inspelningar kommer att sparas i Folkets Hus och Parkers arkiv.