Press

Här hittar du pressmeddelanden och pressbilder. Du behöver inget lösenord för att komma åt materialet. Bilderna är fria för publicering i artiklar och recensioner som behandlar Folkets Hus och Parkers verksamhet. Har du frågor? Hör gärna av dig till oss!

Mamma Mu på turné med Folkets Hus och Parker

Föreställningen Mamma Mu bygger en koja är baserad på Jujja Wieslanders älskade barnbok, framförd av Teater Pero, med nyskriven musik av Ulf Eriksson. Nu väntar en höstturné med Folkets Hus och Parker. Turnépremiär i Skara den 26 oktober.

I denna uppsättning av Mamma Mu bygger en koja presenteras det kraxiga relationsdramat med värme, humor och ny musik. Föreställningen hade premiär i början av oktober och nu ska den redan ut på sin första turné, tillsammans med Folkets Hus och Parker.

-Vi på Teater Pero känner oss besjälade med denna lantbruksrebell till ko som ständigt hittar inspiration i barnen och deras lekar. ... Läs mer

Lise & Gertrud på turné med Folkets Hus och Parker

Med musik av bland andra Bo Kaspers, Monica Zetterlund, Darin, David Bowie och The Ark åker Lise & Gertrud på turné med Folkets Hus och Parker. “Tack och lov för musiken” har turnéstart i Nynäshamns Folkets Hus den 1 oktober.

Samspelet mellan två slipade röster, cello och piano har blivit Lise & Gertruds kännetecken. I Tack och lov för musiken framför de sina egna tolkningar av välkända låtar, varvat med personliga mellansnack. Det blir en konsert att känna, skratta och kanske gråta en skvätt till.

– ”Vi är grymt spelsugna och så peppade att återigen få möta publiken och spela våra låtar, som vi mejslat fram på vårt eget sätt. ... Läs mer

Reflekterad olydnad på turné med Folkets Hus och Parker

I spoken word-monologen Reflekterad olydnad betraktar Farhiya Feysal sin omgivning, sina rötter, sin kropp, sin mamma och sin poesi. Omvänt betraktar samhället Farhiya och vill tala om för henne hur hon ska leva sitt liv. Turnéstart i Lidköping den 15 september.

Farhiya Feysal var den första kvinnan och den första utanför Stockholm att vinna Ortens Bästa Poet 2018. Inför en publik på 2500 personer reciterade hon då Osäker grabb i Rinkeby Sporthall. Nu ställer hon sig framför en betydligt mer intim publik.

– Poeterna från förorten är vår tids budbärare och berättar om vad som händer i en värld som just nu demoniseras och görs till syndabock för samhällsproblem. ... Läs mer

Folkets Hus och Parker gläntar på dörren för kulturen

Vi behöver både få träffa varandra och åter möta kulturen. Det tycker Folkets Hus och Parker, som nu i ansvarsfull omfattning öppnar delar av sin kulturverksamhet på många håll i landet.

Efter en lång tid med tomma lokaler och nedstängda verksamheter, märks nu en försiktig förändring i många av landets Folkets Hus och folkparker. I väntan på att de sista restriktionerna ska kunna tas bort förbereds nu olika möjligheter att, på ett ansvarsfullt sätt, kunna erbjuda publiken ett kärt återseende med kulturen. – Våra medlemsföreningar och arrangörer har tagit ett stort ansvar genom hela pandemin, och vi vet att de är redo att, under kontrollerade former, möta sin publik igen, säger Calle Nathanson, vd för Folkets Hus och Parker. ... Läs mer

Föreställningen Bzzz…om bin och människor på turné med Folkets Hus och Parker

I dag är binas framtid hotad, men hopp om räddning finns. Pygméteatern åker på turné med Folkets Hus och Parker med föreställningen Bzzz…om bin och människor för att berätta vad vi kan göra för att hjälpa våra hotade vänner. Turnéstart i Heby Folkets Park den 4 september.

Föreställningen Bzzz…om bin och människor är en lekfull och filosofisk teaterföreställning för barn. Med dockor och två skådespelare berättar Pygméteatern om hur vi människor interagerat med bin sedan urminnes tider.

– Vi tror på teatern som ett redskap att upptäcka och förstå världen. Vi tar upp viktiga frågor som berör, och oavsett ämne, berättar vi med omtänksamhet, värme och oborstad humor, säger Michael Koitzsch på Pygméteatern

Sedan 1976 har Pygméteatern arbetat med dockteater. ... Läs mer

En resa till klangernas land med Elias Faingersh på turné med Folkets Hus och Parker

I konserten En resa till klangernas land tas barnpubliken med på en tågresa rakt in i musikens och ljudens magiska världar. Turnéstart i Tidaholms Folkets Park den 10 september.

Resan går genom många miljöer som är välkända för barnen: bondgården, djungeln, skogen, kroppen, rymden, ja till och med tillbaka i tiden. Publiken sugs in i handlingen av Elias trombon, bodybeat och liveelektronik, men också genom en fantasieggande animation.

– Jag har längtat länge efter att få resa. Nu får jag resa i Sverige och upptäcka nya klanger med barn i alla åldrar, säger Elias Faingersh

Elias Faingersh har examen från både Malmö Musikhögskola och Manhattan School of Music. ... Läs mer

Utomhusbio på folkparksturné med Folkets Hus och Parker

Det är en ljum augustikväll och den romantiska komedin En del av mitt hjärta visas på bio under bar himmel. Tomas Ledins musik sprider härlig stämning i publiken som sitter utspridda på filtar med picknickkorgar. Det blir magiska sommarkvällar när Folkets Hus och Parkers Utomhusbio åker på folkparksturné. Turnéstart i Vetlanda den 6 augusti.

 Folkets Hus och Parker har många års erfarenhet av utomhusbio och kan erbjuda traditionell film och Live på bio-evenemang. Projektorn är en 4K-projektor som gör det möjligt att visa filmer i 3D. För att matcha standarden på bildvisningen håller vi förstås en hög kvalitet på ljudet också.  ... Läs mer

Nalle Clown på turné med Folkets Hus och Parker

Med humor, värme och clownväskan fullpackad åker Nalle Clown på turné med Folkets Hus och Parker. Föreställningen är språklös och anpassad för alla åldrar. Turnéstart i Malung, Folkets Park Orrskogen den 17 juli.

Nalle Clown åker ut på upptäcktsfärd och hittar allt från fjärilar till magiska ting.

– Jag längtar till sommaren och att åter kuska runt på Sveriges vackra småvägar. Bäst är ändå att i varje folkpark få dricka kaffe och höra alla fantastiska berättelser från just den platsen … och alla barnens skratt förstås, säger Nalle Clown 

Nalle Laanela har en gedigen meritlista med en rad nationella och internationella uppdrag inom scenkonstbranschen. ... Läs mer

Sjung med Pettson och Findus – barnboksfavoriter på turné med Folkets Hus och Parker

När föreställningen Sjung med Pettson och Findus åker på turné med Folkets Hus och Parker väntas lika många vuxna som barn sjunga med i sångerna. Ung som gammal gillar Pettson och Findus. Turnéstart i Nacksta, Sundsvall den 29 juni.

Under sina 25 år som Pettson har Sven Hedman gjort över 2000 föreställningar och skrivit mer än 70 sånger, och dessa är stommen i föreställningarna. Fanny Wistrand är med sin musikalitet och sitt levande kroppsspråk den perfekta Findus – busig och sprallig, precis som Findus är.

En lång sommarturné var inplanerad ifjol men den ställdes in på grund av pandemin. ... Läs mer

Fjärilar i magen, en musikal på turné med Folkets Hus och Parker

En musikal för barn om det läskiga – och härliga – med att börja skolan. Fjärilar i magen, åker på turné med Folkets Hus och Parker. Turnéstart i Målilla den 19 juni.

Wilma, Paula och Jessica har funderingar om hur det är att börja skolan. Ska läraren vara en drake? Kommer alla att skratta åt en? Och hur många fjärilar får egentligen plats i magen? Frågorna besvaras olika av de tre kompisarna men tillsammans hjälper de varandra med skolstarten.

Fjärilar i magen är en föreställning som inte bara passar för barn som ska börja skolan utan även yngre barn och syskon lever sig lätt in i dockornas skojiga värld och frågeställningar. ... Läs mer