Press

Här hittar du pressmeddelanden och pressbilder. Du behöver inget lösenord för att komma åt materialet. Bilderna är fria för publicering i artiklar och recensioner som behandlar Folkets Hus och Parkers verksamhet. Har du frågor? Hör gärna av dig till oss!

Passa in – en cirkusshow på turné

Folkets Hus och Parker, i samarbete med Cirkus Cirkör, bjuder in till en hisnande cirkusshow om samarbete, tillit och att hitta sin egen plats. Turnépremiär på Kulturarenan, Vivalla, den 27 oktober.

I Passa in får vi träffa tre olika karaktärer. Vem är vem? Visst är de lika? Eller är de i själva verket helt olika? Med hjälp av luftakrobatik, lindans och parakrobatik tar artisterna med publiken på en färgglad resa som både berör och engagerar. Föreställningen är ordlös och fungerar utmärkt för grupper med olika språkbakgrunder.

– Flera lärare har berättat för oss att efter showen leker eleverna cirkus hela rasterna. ... Läs mer

Den magiska hatten! – En interaktiv magiföreställning för hela familjen på turné

Prisbelönta magikern Malin Nilsson har packat trolleriväskan, kammat glitterridån och putsat sina kängor. Hon är redo att stövla in på scenen och skapa en magisk upplevelse tillsammans med publiken. Turnéstart 12 oktober i Virserums konsthall.

Fingerfärdiga trick, hemmabyggda illusioner och roliga mysterium presenteras till ackompanjemang av pianist Olof Löfgren. Finns det saxar som bara klipper fyrkantiga hål? Hur är det möjligt? Och vad är det egentligen i hatten?

– Vi älskar att spela den här föreställningen och vi hoppas att publiken skall tycka lika mycket om den som vi gör. Det känns verkligen roligt att få ta ut Den Magiska Hatten på ett riktigt turnéäventyr, säger Malin Nilsson. ... Läs mer

Maja och Bobbo – en dockteaterföreställning för barn på turné

Maja och Bobbo är en humoristisk och varm berättelse om att vara vänner, bli ovänner och att kunna säga förlåt. Turnéstart i Hargshamn Folkets Hus den 28 september.

Maja fyller år, i ett av paketen finns hunden Bobbo. Maja och Bobbo leker baby, tjuv och polis och cirkus. Men varför blir Bobbo ledsen och hur ska Maja kunna göra honom glad igen?

Hugo Catolino och Pia Holmquist står bakom manus, dockor och scenografi. Matti Bye har gjort musiken.

– Maja och Bobbo tar upp ett viktigt tema som alla barn kan känna igen sig i. ... Läs mer

Det stora sopäventyret – en musikal med skräptema på turné hösten 2019

Det stora sopäventyret är en svängig familjemusikal som handlar om skräp och hur det förstör vår miljö och djurlivet. Vännerna Pricksan, Labbe och Mulle ger sig ut på en äventyrlig camping i luftballong. De möts av allt annat än en vacker naturupplevelse när de havererar i Vithavet där sopbergen växer och djuren behöver hjälp. Turnépremiär i Nya Rågsveds Folkets Hus den 5 september.

Som tur är har vännerna mycket mod och uppfinningsrikedom och de ger inte upp när de möter motgångar. De dansar, sjunger och allt slutar i en sorteringsfinal tillsammans med publiken. Föreställningen passar en 4-åring likväl en 9-åring. ... Läs mer

Mio, min Mio av Astrid Lindgren på turné hösten 2019

En musikteater där publiken får vara med och hjälpa Mio och Jum-Jum att besegra riddar Kato. Många känner till den klassiska sagan om den föräldralöse pojken som plötsligt försvann spårlöst från Vasastan i Stockholm. I Teater Pegasus version av Astrid Lindgrens Mio, min Mio tillåts barnen vara med på scenen, de får repliker om de vill, och hjälper hela tiden sagan framåt. Premiär i Sala Folkets Park 6 september.

– Det unika med vår föreställning är att skådespelarna behöver hjälp på scenen och publiken kan bli både Jum-Jum eller Mio, alltså hjältar i sagan, säger Johan Briggert, regissör. ... Läs mer

Hiphopbuss ska få unga att göra sina röster hörda

ABF, Folkets Hus och Parker och Hyresgästföreningen ger sig ut på turné tillsammans med skivbolaget Redline Recordings. För andra året i rad åker Hiphopbussen ut på turné runtom i Sverige. Genom en mobil studio och workshoppar ska ungdomar få testa på att skriva texter, producera beats och framföra sina låtar i Hiphopbussen. Turnépremiär i Eskilstuna 10 augusti.

– När vi började med musiken hade vi förebilder som både inspirerade och hjälpte oss att få utlopp för vår kreativitet. För att våga ta klivet måste man få stöd av likasinnade. Därför vill vi ge tillbaka genom att stötta ungdomar och visa att dom också kan göra verklighet av sina drömmar, säger Salla Salazar från Redline Recordings. ... Läs mer

Maja och Bobbo – en dockteaterföreställning för barn på turné

Maja och Bobbo är en humoristisk och varm berättelse om att vara vänner, bli ovänner och att kunna säga förlåt. Turnéstart i Folkparken Valhall den 7 juli.

Maja fyller år, i ett av paketen finns hunden Bobbo. Maja och Bobbo leker baby, tjuv och polis och cirkus. Men varför blir Bobbo ledsen och hur ska Maja kunna göra honom glad igen?

Hugo Catolino och Pia Holmquist står bakom manus, dockor och scenografi. Matti Bye har gjort musiken.

– Maja och Bobbo tar upp ett viktigt tema som alla barn kan känna igen sig i. ... Läs mer

Mio, min Mio av Astrid Lindgren på turné i folkparkerna sommaren 2019

En musikteater där publiken får vara med och hjälpa Mio och Jum-Jum att besegra riddar Kato. Många känner till den klassiska sagan om den föräldralöse pojken som plötsligt försvann spårlöst från Vasastan i Stockholm. I Teater Pegasus version av Astrid Lindgrens Mio, min Mio tillåts barnen vara med på scenen, de får repliker om de vill, och hjälper hela tiden sagan framåt. Premiär i Nykvarn Folkets Park 12 juli.

– Det unika med vår föreställning är att skådespelarna behöver hjälp på scenen och publiken kan bli både Jum-Jum eller Mio, alltså hjältar i sagan, säger Johan Briggert, regissör.   ... Läs mer

Hunden – en lekfull clownföreställning på folkparksturné

Föreställningen handlar om en ensam hund på flykt som finner vänner och ett hem. Turnépremiär 1 juli i Degerfors Folkets Park.

Hunden utspelar sig vid en kebabvagn och en morgon när Lola och chefen ska öppna för dagen får de besök av en vilsen hund. Motvilligt börjar kvinnorna tycka om den och hunden blir deras vän. Men snart knackar hälsoinspektören på och den nya vänskapen ställs på prov.

Hunden är en lekfull och fartfylld föreställning om att hjälpa och hjälpas åt. Att mötas över språkbarriärer, missförstånd och om att lära känna sig själv genom andra.

– Nu börjar sommaren och det betyder att vi ger oss ut på vägarna igen för att spela vår föreställning Hunden. ... Läs mer

LOUISE HOFFSTEN – PARKSOMMAR 2019

Louise Hoffsten ger sig ut på turné i folkparkerna i sommar. Tillsammans med musikerna Johan Glössner, Joel Sahlin och Anders Jonson hoppas Louise skapa en intim och avskalad konsertupplevelse. – Jag är väldigt glad att få vara tillbaka i folkparkerna igen, det är något alldeles speciellt att möta publiken där. Publiken kommer att få höra låtar ur hela min repertoar, både nytt och gammalt, säger Louise Hoffsten. Premiär i Hågelbyparken, Tumba 3 juli.

Efter vårens konserthussuccé packar Louise sina munspel igen och tar med sin låtskatt på turné. Louise Hoffsten har en 30-årig karriär bakom sig där hon ägnat sig åt olika musikaliska genrer som blues, rock, visa, folkmusik och jazz. ... Läs mer