Press

Här hittar du pressmeddelanden och pressbilder. Du behöver inget lösenord för att komma åt materialet. Bilderna är fria för publicering i artiklar och recensioner som behandlar Folkets Hus och Parkers verksamhet. För äldre pressmeddelanden.
Har du frågor? Hör gärna av dig till oss!

Hiphopbuss ska få unga att göra sina röster hörda

ABF, Folkets Hus och Parker och Hyresgästföreningen ger sig ut på turné tillsammans med skivbolaget Redline Recordings. För andra året i rad åker Hiphopbussen ut på turné runtom i Sverige. Genom en mobil studio och workshoppar ska ungdomar få testa på att skriva texter, producera beats och framföra sina låtar i Hiphopbussen. Turnépremiär i Eskilstuna 10 augusti.

– När vi började med musiken hade vi förebilder som både inspirerade och hjälpte oss att få utlopp för vår kreativitet. För att våga ta klivet måste man få stöd av likasinnade. Därför vill vi ge tillbaka genom att stötta ungdomar och visa att dom också kan göra verklighet av sina drömmar, säger Salla Salazar från Redline Recordings. ... Läs mer

Maja och Bobbo – en dockteaterföreställning för barn på turné

Maja och Bobbo är en humoristisk och varm berättelse om att vara vänner, bli ovänner och att kunna säga förlåt. Turnéstart i Folkparken Valhall den 7 juli.

Maja fyller år, i ett av paketen finns hunden Bobbo. Maja och Bobbo leker baby, tjuv och polis och cirkus. Men varför blir Bobbo ledsen och hur ska Maja kunna göra honom glad igen?

Hugo Catolino och Pia Holmquist står bakom manus, dockor och scenografi. Matti Bye har gjort musiken.

– Maja och Bobbo tar upp ett viktigt tema som alla barn kan känna igen sig i. ... Läs mer

Mio, min Mio av Astrid Lindgren på turné i folkparkerna sommaren 2019

En musikteater där publiken får vara med och hjälpa Mio och Jum-Jum att besegra riddar Kato. Många känner till den klassiska sagan om den föräldralöse pojken som plötsligt försvann spårlöst från Vasastan i Stockholm. I Teater Pegasus version av Astrid Lindgrens Mio, min Mio tillåts barnen vara med på scenen, de får repliker om de vill, och hjälper hela tiden sagan framåt. Premiär i Nykvarn Folkets Park 12 juli.

– Det unika med vår föreställning är att skådespelarna behöver hjälp på scenen och publiken kan bli både Jum-Jum eller Mio, alltså hjältar i sagan, säger Johan Briggert, regissör.   ... Läs mer

Hunden – en lekfull clownföreställning på folkparksturné

Föreställningen handlar om en ensam hund på flykt som finner vänner och ett hem. Turnépremiär 1 juli i Degerfors Folkets Park.

Hunden utspelar sig vid en kebabvagn och en morgon när Lola och chefen ska öppna för dagen får de besök av en vilsen hund. Motvilligt börjar kvinnorna tycka om den och hunden blir deras vän. Men snart knackar hälsoinspektören på och den nya vänskapen ställs på prov.

Hunden är en lekfull och fartfylld föreställning om att hjälpa och hjälpas åt. Att mötas över språkbarriärer, missförstånd och om att lära känna sig själv genom andra.

– Nu börjar sommaren och det betyder att vi ger oss ut på vägarna igen för att spela vår föreställning Hunden. ... Läs mer

LOUISE HOFFSTEN – PARKSOMMAR 2019

Louise Hoffsten ger sig ut på turné i folkparkerna i sommar. Tillsammans med musikerna Johan Glössner, Joel Sahlin och Anders Jonson hoppas Louise skapa en intim och avskalad konsertupplevelse. – Jag är väldigt glad att få vara tillbaka i folkparkerna igen, det är något alldeles speciellt att möta publiken där. Publiken kommer att få höra låtar ur hela min repertoar, både nytt och gammalt, säger Louise Hoffsten. Premiär i Hågelbyparken, Tumba 3 juli.

Efter vårens konserthussuccé packar Louise sina munspel igen och tar med sin låtskatt på turné. Louise Hoffsten har en 30-årig karriär bakom sig där hon ägnat sig åt olika musikaliska genrer som blues, rock, visa, folkmusik och jazz. ... Läs mer

NYCIRKUSTRÄNING MED CIRKUS CIRKÖR! 

Cirkus Cirkörs och Folkets Hus och Parkers årliga turnétradition fortsätter under 2019. Folkets Hus och Parker och Cirkus Cirkör har samarbetat i över 20 år och erbjuder sommarkurser i nycirkusträning från Luleå i norr till Ronneby i söder. Turnén inleds i Skellefteå Folkets Park 16 juni.

Cirkörs pedagoger hjälper deltagarna att utmana sig själva samtidigt som en träffar nya kompisar att samarbeta och ha roligt med. I Cirkus Cirkörs nycirkusträning får deltagarna prova på cirkusens alla grundmoment som till exempel jonglering, akrobatik och lindans. Det som verkar omöjligt blir plötsligt möjligt med trygga pedagoger vid sin sida.

 

– Vi är så glada att få fortsätta traditionen med cirkusträning runtom i Sverige på sommaren tillsammans med Folkets Hus och Parker. ... Läs mer

Den magiska hatten! – En interaktiv magiföreställning för hela familjen på turné i folkparkerna

Prisbelönta magikern Malin Nilsson har packat trolleriväskan, kammat glitterridån och putsat sina kängor. Hon är redo att stövla in på scenen och skapa en magisk upplevelse tillsammans med publiken. Turnépremiär 17 juni i Bjärredsparken i Lund.

Fingerfärdiga trick, hemmabyggda illusioner och roliga mysterium presenteras till ackompanjemang av pianist Olof Löfgren. Finns det saxar som bara klipper fyrkantiga hål? Hur är det möjligt? Och vad är det egentligen i hatten?

– Vi älskar att spela den här föreställningen och vi hoppas att publiken skall tycka lika mycket om den som vi gör. Det känns verkligen roligt att få ta ut Den Magiska Hatten på ett riktigt turnéäventyr, säger Malin Nilsson. ... Läs mer

Det stora sopäventyret – en musikal med skräptema

Det stora sopäventyret är en svängig familjemusikal som handlar om skräp och hur det förstör vår miljö och djurlivet. Vännerna Pricksan, Labbe och Mulle ger sig ut på en äventyrlig camping i luftballong. De möts av allt annat än en vacker naturupplevelse när de havererar i Vithavet där sopbergen växer och djuren behöver hjälp. Turnépremiär i Heby Folkets Park 11 maj.

Som tur är har vännerna mycket mod och uppfinningsrikedom och de ger inte upp när de möter motgångar. De dansar, sjunger och allt slutar i en sorteringsfinal tillsammans med publiken. Föreställningen passar en 4-åring likväl en 9-åring. ... Läs mer

Folkparksommar med Louise Hoffsten, Mio, min Mio, musikal med skräptema och en magisk hatt

Folkets Hus och Parker presenterar stolt sommarens folkparksturnéer. Louise Hoffsten ger sig ut på turné, Malin Nilsson, första kvinnan i historien som har vunnit både Svenska och Nordiska mästerskapen i magi åker ut med sin förtrollande varieté för barnpubliken, det blir musikal med skräptema i samarbete med Håll Sverige Rent och i musikteaterföreställningen Mio, min Mio av Astrid Lindgren får publiken hjälpa Mio och Jum-Jum att besegra riddar Kato. Rockbandet The Refreshments fyller 30 år och firar detta jubileum med nytt album och turnén The Real Rock n´ Roll Party tillsammans med The Playtones och blåsarna i The Straight up horns. ... Läs mer

Mammorna, makten och medierna – föreläsningsturné med Alexandra Pascalidou

Med utgångspunkt i kritikerrosade och Augustnominerade boken Mammorna åker Alexandra Pascalidou på turné med Folkets Hus och Parker. – Det blir en eldig timme för alla som behöver kraftsamla och kicka igång kamplusten för att göra världen lite värdigare för lite flera, säger Alexandra Pascalidou. Turnépremiär i Kungshamn Folkets Hus 1 april.

Turnén med Alexandra är en folkbildande föreläsning som ger röst och utrymme till dem som är början till allt – mammorna. De som sällan syns och hörs, men som i boken Mammorna är huvudrollsinnehavare. Med boken som grund väver Alexandra i sin föreläsning samman mammorna, makten och medierna med den gammelgrekiska misogynin och den globala #metoo-revolutionen. ... Läs mer