Press

Här hittar du pressmeddelanden och pressbilder. Du behöver inget lösenord för att komma åt materialet. Bilderna är fria för publicering i artiklar och recensioner som behandlar Folkets Hus och Parkers verksamhet. Har du frågor? Hör gärna av dig till oss!

Nalle Clown på turné med Folkets Hus och Parker

Med humor, värme och clownväskan fullpackad åker Nalle Clown på turné med Folkets Hus och Parker. Föreställningen är språklös och anpassad för alla åldrar. Turnéstart i Malung, Folkets Park Orrskogen den 17 juli.

Nalle Clown åker ut på upptäcktsfärd och hittar allt från fjärilar till magiska ting.

– Jag längtar till sommaren och att åter kuska runt på Sveriges vackra småvägar. Bäst är ändå att i varje folkpark få dricka kaffe och höra alla fantastiska berättelser från just den platsen … och alla barnens skratt förstås, säger Nalle Clown 

Nalle Laanela har en gedigen meritlista med en rad nationella och internationella uppdrag inom scenkonstbranschen. ... Läs mer

Sjung med Pettson och Findus – barnboksfavoriter på turné med Folkets Hus och Parker

När föreställningen Sjung med Pettson och Findus åker på turné med Folkets Hus och Parker väntas lika många vuxna som barn sjunga med i sångerna. Ung som gammal gillar Pettson och Findus. Turnéstart i Nacksta, Sundsvall den 29 juni.

Under sina 25 år som Pettson har Sven Hedman gjort över 2000 föreställningar och skrivit mer än 70 sånger, och dessa är stommen i föreställningarna. Fanny Wistrand är med sin musikalitet och sitt levande kroppsspråk den perfekta Findus – busig och sprallig, precis som Findus är.

En lång sommarturné var inplanerad ifjol men den ställdes in på grund av pandemin. ... Läs mer

Fjärilar i magen, en musikal på turné med Folkets Hus och Parker

En musikal för barn om det läskiga – och härliga – med att börja skolan. Fjärilar i magen, åker på turné med Folkets Hus och Parker. Turnéstart i Målilla den 19 juni.

Wilma, Paula och Jessica har funderingar om hur det är att börja skolan. Ska läraren vara en drake? Kommer alla att skratta åt en? Och hur många fjärilar får egentligen plats i magen? Frågorna besvaras olika av de tre kompisarna men tillsammans hjälper de varandra med skolstarten.

Fjärilar i magen är en föreställning som inte bara passar för barn som ska börja skolan utan även yngre barn och syskon lever sig lätt in i dockornas skojiga värld och frågeställningar. ... Läs mer

Magiskt, mäktigt och symboliskt när folkparksturnéerna drar igång igen

Efter ett historiskt avbrott förra året när de centralt producerade turnéerna ställdes in för första gången sedan 1905, är nu ordningen på väg att bli återställd. Folkets Hus och Parker drar försiktigt igång de mindre turnéerna där barn- och familjeprogram blir först ut på scenerna runt omkring i landet.

 –Vi är otroligt glada att kunna berätta att folkparksturnéerna är tillbaka. Det var tungt och tomt för både arrangörer och publik när vi blev tvungna att ställa in förra året, men nu ser det betydligt ljusare ut, säger Calle Nathanson, vd Folkets Hus och Parker.

Folkets Hus och Parkers medlemsföreningar och arrangörer har tagit ett stort ansvar under hela pandemin, och trots att det nu kommit publiklättnader skyndar man långsamt och framför allt säkert. ... Läs mer

Träna med Cirkus Cirkör på turné för 25e året i rad

Folkets Hus och Parker och Cirkus Cirkör har samarbetat i 25 år med turnétraditionen Träna med Cirkus Cirkör. 2021 erbjuds sommarkurser i nycirkusträning från Piteå i norr till Ronneby i söder.

Cirkörs pedagoger hjälper barnen att utmana sig själva samtidigt som de har kul tillsammans med andra. Deltagarna får prova på cirkusens alla spännande delar som till exempel jonglering, akrobatik, lindans och luftakrobatik. Det som verkar omöjligt blir plötsligt möjligt med en trygg pedagog vid din sida.

 – Äntligen får våra pedagoger möta dig och ditt barn på sommarens bästa lovkurs. Vår relation med Folkets Hus och Parker är en kärlekshistoria som sträcker sig över 25 år.  ... Läs mer

Nalle Clown på turné med Folkets Hus och Parker

Med humor, värme och clownväskan fullpackad åker Nalle Clown på turné med Folkets Hus och Parker. Föreställningen är språklös och anpassad för alla åldrar. Turnéstart i Ängebo Folkets Hus den 9 oktober.

– Tänk att få komma och spela på Sveriges häftigaste kulturarv, alla scener som hålls levande av Folkets Hus och Parker! Jag vill också bli ett kulturarv när jag blir stor, säger Nalle Clown

Nalle Laanela har en gedigen meritlista med en rad nationella och internationella uppdrag inom scenkonstbranschen. Han är till exempel grundaren av Clowner utan gränser och han har medverkat i en mängd olika föreställningar både som artist och som regissör. ... Läs mer

Lise & Gertrud på turné med Folkets Hus och Parker

Under snart 20 år har Lise och Gertrud stått för en högoktanig underhållning i alla möjliga och omöjliga sammanhang. De har synts i allt från Lotta på Liseberg, Allsång på Skansen och Så ska det låta, till Idrottsgalan och Nobelfesten. Med konserten ”Tack för din musik-Eva Dahlgren och Marie Fredriksson” ger de sig nu ut på turné med Folkets Hus och Parker. Turnéstart i Nynäshamn den 9 oktober.

Lise & Gertrud, denna karismatiska duo, slår år efter år knock out på publiken med sina versioner av låtar som ”alla har hört”. Med två ruskigt samspelta sångröster och en makalös cello når de musikaliska svindlande höjder och alltid med en stor portion humor och självdistans i dialogen mellan låtarna. ... Läs mer

Världsmästare i hiphop ger sig ut på Sverigeturné

ABF och Folkets Hus och Parker ger sig ut på workshopturnén Get Busy – Get Down! tillsammans med världsmästaren i hiphopdans Niki Awandee. Turnén kommer att göra tio stopp, från Luleå i norr till Malmö i söder.

– Dansen låter kroppen tala och är ett sätt att lära känna sig själv. Hiphopen ger en röst åt de som inte alltid blir hörda. Min förhoppning är att workshopen ska stärka ungdomarnas självkänsla, säger Niki Awandee.

Niki har som första kvinna varit med och vunnit världens största tävling i hiphopdans – Juste Debout i Paris. Niki är också en av två bärande roller i den tvåfaldigt guldbaggebelönade dokumentärfilmen Martha & Niki som skildrar dansduons väg till världsmästartiteln. ... Läs mer

Fjärilar i magen, en dockmusikal på turné

Wilma, Paula och Jessica har funderingar om hur det är att börja skolan. Ska läraren vara en drake? Kommer alla att skratta åt en? Och hur många fjärilar får egentligen plats i magen? Det är frågor som besvaras i föreställningen Fjärilar i magen, på turné med Folkets Hus och Parker. Turnéstart i Söråkers Folkets Hus den 5 september.

– Jag ville skriva en musikal för barn, med dockor, med stora delar musik, humor och lite pedagogik. Resultatet blev Fjärilar i magen – en dockmusikal om vänskap! Att se hur barnen är med under hela föreställningen och skrattar och dansar med oss är fantastiskt, säger Cecilia Wrangel, som spelar dockan Wilma, samt står för manus och idé till föreställningen. ... Läs mer

Jompa på turné med hiphopkonsert för barn

Efter fyra populära barnalbum, en barnbok, mängder av musikvideos, ljudboken ”Lär dig rappa” och samarbeten med bland annat Babblarna och Nassim Al Fakir så är Jompa mer i farten än någonsin.  Nu turnerar han med Folkets Hus och Parker. Turnéstart i Vetlanda Folkets Park den 5 september.

John Landenfelt skapar pedagogisk, mångbottnad och framförallt underhållande hiphop. I höst turnerar han med en fartfylld hiphopkonsert innehållandes musiksagor om bland annat vänskap, trafikregler och om att våga ta sin egen väg. Publiken får själva testa sina rimkunskaper och delta aktivt under konserten.

– Jag har gjort över 500 framträdanden som Jompa. ... Läs mer