Folkets Hus och Parker söker ekonomichef

Rollen som ekonomichef innebär ett övergripande ekonomiskt ansvar för riksorganisationen Folkets Hus och Parker inklusive dotterbolag. Ekonomichefen ingår i ledningsgruppen och rapporterar direkt till vd. I rollen ingår personalansvar för en ekonomiadministratör.

Arbetsuppgifter

Som ekonomichef leder och utvecklar du arbetet inom ekonomiområdet. Arbetet innefattar både strategiska och operativa arbetsuppgifter.

Du ansvarar för:

  • löpande redovisning, ekonomisk planering och uppföljning
  • kravställning gentemot extern redovisningsbyrå som hanterar löpande redovisning och löner
  • att driva budget- och prognosarbete
  • att upprätta månads-, kvartals- och årsrapporter och genomföra analyser för koncernens sju bolag
  • koncernens likviditet och finansiella placeringar och du är administrativt ansvarig i Placeringsrådet
  • att vara kontaktperson gentemot organisationens förvaltare av organisationens två egna fastigheter.
  • att redovisa ekonomiska rapporter till riksorganisationens- och respektive bolags styrelse.

Ekonomichefen har i hög grad en kommunikativ roll med rådgivande och utbildande uppgifter. Medlemmar har möjlighet att vända sig till ekonomichefen gällande ekonomi-, moms- och skattefrågor. Några gånger per år arrangerar också ekonomichefen utbildningar för Folkets Hus och Parkers medlemmar.

Kvalifikationer

Du har arbetat i en liknande roll och har flerårig, väldokumenterad erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete med några års erfarenhet av koncernredovisning för flera bolag, skatte- och momsfrågor samt grundläggande kompetens kring hantering av värdepapper.

Du är trygg med att ansvara för ekonomi i aktiebolag och meriterande om du har kunskap och erfarenhet från icke-skattepliktig verksamhet.

Du behöver ha erfarenhet av ledarskap och det är meriterande om du har tidigare chefserfarenhet. Vi ser att du har akademisk utbildning inom ekonomi eller motsvarande erfarenhet och arbetat i Hogia, Fortnox och Medius/Ascendo.

Som person är du noggrann, opretentiös och strukturerad, ingen uppgift är för stor eller för liten. Du är resultat- och målinriktad, analytiskt lagd med förmåga att se helheter och förstå samband mellan ekonomi och verksamhet. Då organisationen är i ständig förändring är det viktigt att du är utvecklings- och förändringsbenägen och har lätt för att fatta beslut.

Som person är du även serviceinriktad, duktig på att kommunicera ekonomiska frågor även till icke-ekonomer och trivs med att stötta organisationer i ekonomiska frågor.

Du delar organisationens värdegrund om jämlikhet, jämställdhet och allas lika värde.

Vi lägger stor vikt vid personens lämplighet. Folkets Hus och Parker eftersträvar jämställdhet och mångfald och ser gärna sökanden med olika bakgrunder och erfarenheter.

Om tjänsten

  • Tjänsten är på heltid med placering i Stockholm, Swedenborgsgatan 1.
  • Resor inom landet kan förekomma.

Kollektivavtal finns med Handelsanställdas förbund och Akademikerförbunden. Facklig representant Birgitta Strömgren (Handels), 070-659 28 34.

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Calle Nathanson (vd) på tel. 08-452 25 10.

Ansökan

Sista ansökningsdag är den 1 september 2021.

I denna rekrytering samarbetar vi med ProAstri.
För en inledande konfidentiell dialog kring tjänsten, välkommen att kontakta
Ulrica Pantzar, rekryteringskonsult, 070-767 77 75, ulrica@proastri.se,
Karolina Öberg, rekryteringskonsult, 070-745 67 66, karolina@proastri.se.

Ansökan görs på proastri.se

 


 

FOLKRÖRELSEN FOLKETS HUS OCH PARKER omfattar fler än 500 demokratiska mötesplatser i hela Sverige. I riksorganisationen samlas Folkets Hus, folkparker, biografer och liknande lokala arrangörer som tillsammans lockar miljontals besökare per år. Vår värdegrund bygger på de grundläggande principerna om jämlikhet, jämställdhet och allas lika värde.