Konst åt alla

Konst åt alla – snabb omställning till digital konstutställning

För bara några dagar sedan avslutade Solbackens bygdegårdsförening en omfattande renovering av sina lokaler och till helgen skulle de stå som värd för en Konst åt Alla-utställning. Men så kom det nya råd och rekommendationer och en utställning i ett fysiskt rum var inte längre möjlig. Istället för att ställa in blev det istället en digital vernissage.

Totalt medverkar 19 yrkesverksamma konstnärer från Halland med över 50 konstverk. Lokal värd är Solbackens bygdegårdsförening i Laholms kommun och Hallands landshövding Britts Benzler invigningstalade. LÄS MER UTSTÄLLNINGEN.

Konst åt alla 1-4 december i Bomhus

Redan i början av december är det dags för ytterligare ett Konst åt alla-utställning med 15 konstnärer från Gävleborgs län, som arrangeras av riksorganisationen Folkets Hus och Parker tillsammans med Bomhus Folkets Hus som värd.

– Jag hoppas verkligen att utställningen i december kommer att kunna genomföras fysiskt som planerat, så att besökare också får möjlighet att stifta bekantskap med några av sitt läns verksamma konstnärer i ett närmare möte. Gävleborg har än så länge inte belagts med ytterligare restriktioner, men skulle det ske är vi beredda att ställa om till en digital utställning, säger Paula Hoffmann, konstansvarig på Folkets Hus och Parker.

Mer om utställningen 1-4 december i Bomhus

Läs mer om Konst åt alla