Nu är det dags att ansöka till Jenny Lind-stipendiet 2018

Välkommen att provsjunga för årets Jenny Lind-stipendium

Jenny Lind-stipendiaten erhåller 40 000 kronor, en konsertklänning samt en flygresa tur och retur till USA, för medverkan vid en konsertturné i Kanada/USA i juni 2018. I mitten av juli till mitten av augusti samma år arrangeras en motsvarande turné i Sverige. Önskvärt är att repertoar från Jenny Linds tid ingår i konsertprogrammet. Dessutom förväntas Jenny Lind-stipendiaten vara förtrogen med Jenny Linds biografi.

Vem kan söka?

Du ska vara född tidigast 1991 och senast 1997. OBS! För sökande födda före 1991
och studerande vid musikalisk kandidatutbildning kan dispens ges mot uppvisande av studieintyg, bedriva yrkesinriktade sångstudier samt vara förtrogen med svensk sångtradition och tala svenska, ha konserterfarenhet, vara beredd att provsjunga med två kontrasterande verk, varav ett på svenska (tillsammans högst 10 minuter), infinna dig till provsjungning på Operahögskolan, såväl sopraner, mezzosopraner som altar är välkomna att söka stipendiet. Ansökan Ansökan ska vara Folkets Hus och Parker tillhanda senast den 22 september 2017.

Klicka här för att komma till ansökan

Ansökningsblankett finns också att hämta på musik- och operahögskolorna i Arvika, Göteborg, Malmö, Piteå, Örebro och Stockholm.

Provsjungning

Provsjungning sker inför jury lördagen den 7 oktober 2017 på Operahögskolan, Teknikringen 35, Stockholm. Kallelse mejlas direkt till de sökande.

Frågor om stipendium och provsjungning besvaras av
Ulrika Precht, 070-733 63 68, ulrika.precht@outlook.com