Folket Hus och Parker söker en regional strateg för Sydöstra regionen

Folkrörelsen Folkets Hus och Parker omfattar över 500 demokratiska mötesplatser i hela Sverige. Nu söker vi en regional strateg för Sydöstra regionen (Jönköpings län, Kalmar län, Kronoberg och Östergötland). Som regional strateg kommer du att vara ett nära stöd till regionens medlemsföreningar, arbeta med verksamhetsutveckling och regional samverkan. Placeringsort enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter

Som regional strateg arbetar du nära medlemsföreningarna i Sydöstra regionen. Du stödjer verksamhetsutveckling och bistår i kontakter med bidragsgivare och samarbetspartner. Du fungerar också som riksorganisationens kontaktperson gentemot regionstyrelsen i Sydöstra Folkets Hus och Parkregionen. Jobbet innefattar samarbete med andra organisationer inom civilsamhället och kontakter med kommuner, regioner och andra offentliga aktörer. Utifrån individuell kompetens och organisationens behov kan även olika nationella utvecklingsuppdrag ingå i arbetsuppgifterna.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har god kunskap om strategiskt utvecklingsarbete och är engagerad i samhällsfrågor. Vi ser gärna att du har en samhällsvetenskaplig eftergymnasial utbildning eller motsvarande, samt erfarenhet från utvecklingsarbete inom ideella organisationer. Du har god kännedom om den civila sektorn i Sverige, kännedom om offentlig verksamhet i kommuner och regioner samt god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och söker dig som är van vid självständigt arbete som kräver egna prioriteringar. Du har förmåga att entusiasmera och inspirera andra, har lätt för att förmedla kunskap, är utåtriktad och har god interkulturell kompetens.

Folkets Hus och Parker eftersträvar jämställdhet och mångfald på arbetsplatsen och kommer därför även att ta hänsyn till detta vid rekryteringen.

Om tjänsten

  • Heltid, målstyrd arbetstid, arbete på kvällar och helger kan förekomma.
  • Resor är vanligt förekommande
  • Tillträde enligt överenskommelse.
  • Tjänsten är geografiskt placerad i det aktuella området. (Placeringsort enligt överenskommelse).

Frågor angående tjänsten besvaras av  Eva Karlsson, chef för utvecklingsavdelningen, telefonnummer 0720-77 77 69.

Kollektivavtal finns med Handelsanställdas förbund/Akademikerförbunden. Facklig representant för Handels är Birgitta Strömgren, 0706-59 28 34.

 Ansökan

Välkommen att maila din ansökan till kontakt@folketshusochparker.se senast
14 november 2021.

 


 

FOLKRÖRELSEN FOLKETS HUS OCH PARKER omfattar fler än 500 demokratiska mötesplatser i hela Sverige. I riksorganisationen samlas Folkets Hus, folkparker, biografer och liknande lokala arrangörer som tillsammans lockar miljontals besökare per år. Vår värdegrund bygger på de grundläggande principerna om jämlikhet, jämställdhet och allas lika värde.