Aktuellt

Här samlar vi en del av det som är aktuellt från Folkets Hus och Parker.  Det är också här du som inloggad medlem hittar dina medlemsnyheter.

Världspremiären av nya Utvandrarna hålls i Emmaboda Folkets Hus

Den nya filmatiseringen av Utvandrarna får världspremiär i Vilhelm Mobergs småländska hemtrakter. Den 18 december blir det galavisning i Emmaboda Folkets Hus. Filmen omfamnar Vilhelm Mobergs samtliga fyra romaner i Utvandrarsviten och berättas den här gången ur Kristinas perspektiv.

Krisstöd till Folkets Hus och Parkers biografer

När fördelningen av andra omgången krisstöd till landets biografer presenterades igår, stod det klart att biografer kopplade till Folkets Hus och Parker tilldelats sammanlagt 7,2 miljoner kronor.

Reflexen i Kärrtorp utvald för unik europeisk filmvisning

En av Folkets Hus och Parkers biografer, Reflexen i Kärrtorp, är som enda svenska biograf utvald av Europa Cinemas att delta i en unik visning av årets vinnare av LUX-award – den mångfalt prisade dokumentären Collective. Filmen visas i 27 europeiska länder samtidigt.

Sagan om ringen visas äntligen på bio igen

För första gången sedan biopremiären för 20 år sedan kan Sagan om ringen-filmerna ses på bio. Folkets Hus och Parker är svensk distributör för hela trilogin. Den 1 juni är det nypremiär på våra biografer runt om i hela Sverige.