Aktuellt

Här samlar vi en del av det som är aktuellt från Folkets Hus och Parker.  Det är också här du som inloggad medlem hittar dina medlemsnyheter.

Drive-in-bio med snygga veteranbilar i förgrunden.

Filmvisning i sommarskymning med himlen som tak

I sommar och långt in på hösten kommer vår anläggning för biovisning utomhus att åka ut på turné. Runt om i landet blir det möjligt att njuta av en film under bar himmel, på en egen picknick-filt eller i en bil på en drive-in-bio.

Världspremiären av nya Utvandrarna hålls i Emmaboda Folkets Hus

Den nya filmatiseringen av Utvandrarna får världspremiär i Vilhelm Mobergs småländska hemtrakter. Den 18 december blir det galavisning i Emmaboda Folkets Hus. Filmen omfamnar Vilhelm Mobergs samtliga fyra romaner i Utvandrarsviten och berättas den här gången ur Kristinas perspektiv.

Krisstöd till Folkets Hus och Parkers biografer

När fördelningen av andra omgången krisstöd till landets biografer presenterades igår, stod det klart att biografer kopplade till Folkets Hus och Parker tilldelats sammanlagt 7,2 miljoner kronor.

Fyra fantastiska filmdagar

Efter två dryga pandemiår kunde fysiska filmdagar äntligen genomföras i Sundsvalls Folkets Hus 18–21 augusti. Totalt 37 filmer från 14 länder stod till buds för 200 deltagare från hela landet.

Reflexen i Kärrtorp utvald för unik europeisk filmvisning

En av Folkets Hus och Parkers biografer, Reflexen i Kärrtorp, är som enda svenska biograf utvald av Europa Cinemas att delta i en unik visning av årets vinnare av LUX-award – den mångfalt prisade dokumentären Collective. Filmen visas i 27 europeiska länder samtidigt.

Sagan om ringen visas äntligen på bio igen

För första gången sedan biopremiären för 20 år sedan kan Sagan om ringen-filmerna ses på bio. Folkets Hus och Parker är svensk distributör för hela trilogin. Den 1 juni är det nypremiär på våra biografer runt om i hela Sverige.