Barbro ”Lill-Babs” Svensson 1938-2018

Älskade Barbro ”Lill-Babs” Svensson har gått ur tiden. Mångsidig artist, varm, vänlig och generös. Hon berörde. Alla som mötte henne fick en bit av henne. Och det var inte bara publiken som älskade henne, hon älskade publiken lika mycket tillbaka.

När hon kom till folkparkerna på turné var hon alltid mån om att först hälsa på vaktisarna, sen vänliga ord till dem som skötte ljus och ljud. Lill-Babs förstod vilka det var som lyfte henne och hon lyfte dem tillbaka. Omtänksam mot alla.

I januari kom Lill-Babs till våra Kulturdagar där vi presenterar sommarens turnéer för våra medlemmar. I år firar Folkets Hus och Parker 125 år; att fira det med Lill-Babs, Siw Malmkvist och Ann-Louise Hanson med en turné i folkparkerna var för oss det finaste sättet att uppmärksamma jubileet. Lill-Babs flög från Spanien till Kulturdagarna för att presentera ett smakprov ur showen 186 år tillsammans – tillbaka till folkparkerna där allting började.  Det var viktigt för henne att träffa folkparksarrangörerna inför sommarens planerade turné, flera av dem kände hon sedan tidigare.

Idag är vi extra tacksamma att Lill-Babs kom till oss för att delta i Kulturdagarna, som alltid gav hon allt både på och vid sidan av scenen. Publiken bestående av våra folkparksarrangörer fylldes med glädje och stolthet att hon skulle återvända till dem igen. Betydelsen hon har haft för våra folkparker kan inte mätas. Tack för allt du gav! I våra hjärtan finns du kvar.

Lill-Babs i hyllningsprogrammet ”Lill-Babs i 50 år” på SVT Play från 2004.

Här kan du lyssna på programmet ”Söndagsintervjun” från Sveriges Radio med Martin Wicklin som träffar Lill-Babs i maj 2017.

Foto: Charles Hammarsten.