Boka föreställningar till din scen 2023

I år presenterar Folkets Hus och Parker sammanlagt 10 scenproduktioner för 2023 som lyfter fram olika berättelser och uttryck, berättade av människor med olika erfarenheter och bakgrund. Här fördjupar scenkonstproducenterna hur de arbetat inför kommande säsong.

 

– Många produktioner som erbjuds vänder sig till barn och unga. Att få möjlighet att ta del av kultur och scenkonst i tidig ålder är en fantastisk möjlighet. Folkets Hus och Parker jobbar aktivt med att söka upp relevanta samarbetspartners som har stor kunskap om att jobba mot just den målgruppen, säger Erika Wendschlag.

Folkets Hus och Parkers scenproducenter framför stora scenen i Trollhättans Folkets Hus.
Folkets Hus och Parkers scenproducenter framför scenen i Trollhättans Folkets Hus Kulturhuset, har laddat och förbereder det sista inför Kulturdagarnas öppnande. Från vänster: Johanna Gidlund, Katarina Axelsson och Erika Wendschalg

Ett varierat utbud med något för alla

I sommarens utbud för den unga publiken dyker mångåriga favoriten Ayla Kabaca upp med ”Sångsommar” där hon och bandet gästas av Jecko och Jessie. Ett nyskapande inslag på våra scener är mötet mellan dragshow, barnteater och konsert i musikalen ”Lilla jag och drakarnas drottning”. Förra årets samarbete med Dramaten fortsätter, nu med föreställningen Den lille girige. Och Träna med Cirkus Cirkör genomförs för 27:e året i rad, för få saker är roligare än att lära sig något nytt, utmana sina gränser och klara det vi först trodde var omöjligt. Två produktioner startar på hösten, Kejsarens nya kläder om modet att säga sanningen och Pop-up med Yankho! med lek, sång, magi, dans, allt i ett härligt virrvarr av skratt och förtjusning.

Tre av produktionerna vänder sig till en mer vuxen publik. Sommarkonsert med Jenny Lind-stipendiaten 2023, höstens föreläsningsturné med Alexandra Pascalidou Var är papporna? som fortsätter ett resonemang om vuxnas roller och påverkan på våra barns uppväxt, denna gång med fokus på papporna. Melody Farshin tar oss pricksäkert genom en identitetskris i mötet mellan moderland, fosterland och miljonprogram i sin stand up-föreställningen Tre streck.

– Sedan har vi även Utomhusbio i folkparken – när sommarkvällarna blir lite mörkare kan en stor bioduk och bra kringarrangemang kanske locka fram en helt ny publik, säger Katarina Axelsson. Scenutbudet ska vara brett, belysa olika perspektiv och skapa minnesvärda upplevelser. Det är viktigt att vi får till ett varierat program för att tillgodose alla medlemmars olika förutsättningar och intressen, fortsätter Katarina.

Skapa ett minnesvärt möte med din publik

– Scenkonst får många människor att mötas – arrangörer, artister och publik. Att tillsammans med andra se en föreställning som ger perspektiv, får en att reflektera och fundera över sig själv och sin samtid. Det kan också bara ge en stunds verklighetsflykt och avslappning, att få skratta eller förundras tillsammans, säger Erika Wendschlag.

– Har du aldrig arrangerat tidigare, eller vill testa nya idéer, samarbeten eller produktioner? Vi hjälper dig gärna att komma i gång, du kan bolla idéer med oss, vi tipsar om kringaktiviteter, olika teman och koncept som du kan skapa kring en produktion, avslutar Katarina Axelsson.

 

Här kan du som arrangör logga in och se årets utbud och göra intresseanmälan 
Senast den 7 februari behöver vi få in din intresseanmälan för sommaren och höstens produktioner 2023.

Missa inte de två produktioner som spelas våren 2024; Folksagor och Min magiska trädgård. Sista anmälan för dessa är 1 september 2023.

 

Har du frågor, kontakta scenkonstproducenterna:

Erika Wendschlag, [email protected], 08-452 25 36

Katarina Axelsson, [email protected], 08-452 25 15

Johanna Gidlund, [email protected], 08-452 25 15


 

Turnéläggning pågår…
Du som längtar efter att se föreställningarna i sommar. Håll utkik på hemsidan, mer information om var de dyker upp kommer längre fram i vår.