Press

Här hittar du pressmeddelanden och pressbilder. Du behöver inget lösenord för att komma åt materialet. Bilderna är fria för publicering i artiklar och recensioner som behandlar Folkets Hus och Parkers verksamhet. För äldre pressmeddelanden.
Har du frågor? Hör gärna av dig till oss!

Polarprisvinnaren Renée Fleming live på bio i Sverige

Folkets Hus och Parker livesänder Richard Strauss romantiska Rosenkavaljeren med Renée Fleming och Elīna Garanča i huvudrollerna. 13 maj 18.30 visas den på hela 104 biografer i Sverige.

Met sätter upp Richard Strauss romantiska mästerverk Rosenkavaljeren för första gången sedan 1969. Operan dirigeras av Mets chefsdirigent James Levine och regisseras av Robert Carsen, vars senaste Met-uppsättning var succén Falstaff 2013.

Renée Fleming, som vann Polarpriset 2008, sjunger en av sina favoritroller som Fältmarskalkinnan, mot Elīna Garanča i rollen som Octavian. I ensemblen ingår också Günther Groissböck som Baron Ochs, Erin Morley som Sophie, Marcus Brückin gör sin Met-debut som Faninal och Matthew Polenzani är den italienske sångaren. ... Läs mer

Modern dans av Oscarsbelönad koreograf livesänds på bio

Folkets Hus och Parker livesänder A Contemporary Evening från den anrika Bolsjojteatern i Moskva. Det blir en helkväll med stycken skapade av tre av den moderna dansens mästerkoreografer, bland annat flerfaldigt Oscarsbelönade Jerome Robbins. 19 mars kl 16.00 visas den på biografer runt hela Sverige.

Bolsjoj tar sig an en ny spännande utmaning med en triptyk av verk skapade av tre av den moderna dansens mästerkoreografer.

För första gången framför Bolsjoj The Cage av legendariske, Oscarsbelönade koreografen Jerome Robbins, en mästare på att visualisera och översätta musik till rörelse. Den temperamentsfulla stjärnan Ekaterina Krysanova dansar i The Cage. ... Läs mer

Operaklassikern La Traviata live på bio från the Met till svenska biografer

”Det är en uppenbarelse att höra Sonya Yonchevas röst”, skriver The New York Times och hyllar premiären av La Traviata. 11 mars 19.00 direktsänder Folkets Hus och Parker föreställningen från Metropolitan i New York till biografer i Sverige.

Sonya Yoncheva gör sin hyllade tolkning av den dömda kurtisanen Violetta Valéry, mot den lovande amerikanske tenoren Michael Fabiano som henne älskare Alfredo.

Thomas Hampson sjunger en av sina mest uppskattade Met-roller som Giorgio Germont i en återuppsättning av Willy Deckers version, dirigerad av San Francisco-operans chefsdirigent Nicola Luisotti.

Sonya Yoncheva hyllades redan 2015 för sin roll som Violetta Valéry på the Met. ... Läs mer

Rammsteinkonsert av Jonas Åkerlund visas på Folkets Hus och Parkers biografer

I mars 2012 filmade regissören Jonas Åkerlund två Rammstein-konserter under Made in Germany-turnén. Varje konsert hade en publik på 17.000 personer, i den utsålda Bercy Arena i Paris. Resultatet är Rammstein: Paris som 23 mars visas på Folkets Hus och Parkers biografer i hela Sverige.

Rammstein: Paris är en perfekt blandning av bandets extraordinära scenshow och Jonas Åkerlunds unika hantverk. Med 30 kameror och 60 vinklar har Jonas Åkerlund hittat en helt ny approach till hur man filmar en Rammstein-konsert. Han lyckas fånga den spektakulära rockshowen med mängder av eld och explosioner på ett levande sätt. Det är en visuell fest och en hyllning till Rammstein. ... Läs mer