Lediga jobb på Folkets Hus och parker

FOLKETS HUS OCH PARKER SÖKER EKONOMICHEF

Rollen som ekonomichef innebär ett övergripande ekonomiskt ansvar för riksorganisationen Folkets Hus och Parker inklusive dotterbolag. I rollen ingår personalansvar för två ekonomiadministratörer.

ARBETSUPPGIFTER
Ekonomichefen ingår i ledningsgruppen och rapporterar direkt till vd. Du leder och utvecklar arbetet inom ekonomiområdet. Du ansvarar för löpande redovisning, ekonomisk planering och uppföljning. Du ansvarar för och driver budget- och prognosarbete, upprättar rapporter och genomför analyser. Du ansvarar även för koncernens likviditet och finansiella placeringar. Återrapportering sker i månads-, tertial- och årsrapporter. Ekonomichefen redovisar ekonomiska rapporter till riksorganisationens- och respektive bolags styrelse. Arbetet innefattar både strategiska och operativa arbetsuppgifter.

Ekonomichefen har också en rådgivande och utbildande funktion. Medlemmar har möjlighet att vända sig till ekonomichefen gällande ekonomi-, moms- och skattefrågor. Några gånger per år arrangerar också ekonomichefen utbildningar för Folkets Hus och Parkers medlemmar.

KVALIFIKATIONER
Du har väldokumenterad erfarenhet av ekonomiarbete och känner dig trygg med att ansvara för ekonomi i ideella organisationer så väl som aktiebolag. Som person är du noggrann, opretentiös och strukturerad, ingen uppgift är för stor eller för liten. Du är analytiskt lagd, och är duktig på att kommunicera ekonomiska frågor även till icke-ekonomer. Du har förmåga att se helheter och förstå samband mellan ekonomi och verksamhet. Du är serviceinriktad och tycker det är roligt att hjälpa organisationer med viktiga ekonomiska frågor. Det är en fördel om du har arbetat i liknande roller och om du har erfarenhet från organisationer med både skattepliktig och icke-skattepliktig verksamhet. Du har kunskap kring och intresse för skatte- och momsfrågor samt grundläggande kompetens kring hantering av värdepapper. Det är också en fördel om du tidigare arbetat med ekonomi- och skattefrågor inom idéburen verksamhet.

Du har:

 • Civilekonomutbildning eller motsvarande
 • Minst 5 års erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete
 • Några års erfarenhet av koncernredovisning
 • Erfarenhet av ledarskap, gärna också chefskap
 • Goda kunskaper i Officepaketet, främst Excel

Som person är du:

 • Kommunikativ
 • Resultat- och målinriktad
 • Har lätt för att fatta beslut
 • Har god självinsikt
 • Utvecklings- och förändringsbenägen
 • Delar organisationens värdegrund om jämlikhet, jämställdhet och allas lika värde

Det är en fördel om du har erfarenhet av Hogia och Ascendo.

Vi lägger stor vikt vid personens lämplighet. Folkets Hus och Parker eftersträvar jämställdhet och mångfald och ser gärna sökanden med olika bakgrunder och erfarenheter.

OM TJÄNSTEN
Tjänsten är på heltid, oreglerad arbetstid. Placering i Stockholm, Swedenborgsgatan 1. Resor inom landet kan förekomma.

Tjänsten tillsätts snarast möjligt efter överenskommelse, senast augusti.

Kollektivavtal finns med Handelsanställdas förbund och Akademikerförbunden. Facklig representant Birgitta Strömgren (Handels), 070-659 28 34.

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Calle Nathanson (vd) på tel. 08-452 25 10.

ANSÖKAN
Välkommen att maila din ansökan till kontakt@folketshusochparker.se senast den 26 mars. Vi tar endast emot digitala ansökningar.

Folkrörelsen Folkets Hus och Parker omfattar närmare 500 demokratiska mötesplatser i hela Sverige. I riksorganisationen samlas Folkets Hus, folkparker, biografer och liknande lokala arrangörer som tillsammans lockar miljontals besökare per år. Vår värdegrund bygger på̊ de grundläggande principerna om jämlikhet, jämställdhet och allas lika värde.